Ληστεία ο ΕΝΦΙΑ, καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ

Καταλήστευση των ιδιοκτητών ακινήτων χαρακτηρίζει τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων – ΕΝΦΙΑ σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ. Είναι διπλός για όσους έχουν κάτι παραπάνω από μια μεσαία κατοικία και έχει μετατρέψει την ιδιωτική ακίνητη περιουσία από δικαίωμα σε ασήκωτο βάρος, κάτι που πρέπει να πάρει τέλος! Τη διέξοδο από αυτή την τεράστια αφαίμαξη υποδεικνύει η ΠΟΜΙΔΑ. Συγκεκριμένα, προτείνει:

• Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50% του σημερινού σε μία τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως!

• «ERGA OMNES» μείωση του ΕΝΦΙΑ! Όποια μείωση υιοθετηθεί θα είναι δίκαιη και αποτελεσματική μόνον αν αφορά εξίσου ποσοστιαία όλους τους φορολογουμένους.

• Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και της σκανδαλώδους φοροασυλίας της εκτός σχεδίου γης. Θα πρέπει η κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα τον συμπληρωματικό φόρο, που αφορά περιουσίες άνω των 250.000 ευρώ και ανέρχεται συχνά σε ποσά έως και πενταπλάσια του κυρίως φόρου! Ο φόρος αυτός επιβλήθηκε για να φοροαπαλλαγεί σκανδαλωδώς η τεράστιας αξίας εκτός σχεδίου γη της χώρας μας, με αποτέλεσμα τη δραματική απαξίωση της αστικής ιδιοκτησίας, την οικοδομική και επενδυτική απραξία στη χώρα μας, καθώς και την ανεργία και τον μαρασμό στους σχετικούς κλάδους της οικονομίας μας!

Συνεπώς, αν η εκτός σχεδίου γη πληρώσει 3 – 5 ευρώ το στρέμμα ετησίως, όπως έπρεπε εξαρχής, αντί για το 1 ευρώ που «πληρώνει» σήμερα, αυτό θα υπερεπαρκέσει για την πλήρη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου!

Φωτό: ereportaz.gr


Σχολιάστε εδώ