Πάνω από 2.000 Πειραιωτάκια είχαν φέτος την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο της εξοχής σε αναβαθμισμένο περιβάλλον
…με πολλά παιχνίδια και γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, με εξαιρετικό φαγητό και άριστες συνθήκες διαμονής, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία.
Οι κατασκηνώσεις τα δύο τελευταία χρόνια δεν λειτούργησαν, καθώς αυστηροποιήθηκαν οι προδιαγραφές και η Μητρόπολη δεν είχε τα χρήματα για να συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα και υποχρεώθηκε να αναστείλει τη λειτουργία τους. Για το θέμα ενημερώθηκε τον περασμένο χειμώνα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την ανακαίνιση ολόκληρης της κατασκήνωσης, των κτιρίων, των μαγειρείων, των χώρων αθλοπαιδιών, ενώ ανακατασκεύασε το γήπεδο ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αγόρασε έκταση πέντε στρεμμάτων δίπλα από τις κατασκηνώσεις για να επεκτείνει τους χώρους αθλοπαιδιών και δραστηριοτήτων των κατασκευαστών και να δημιουργήσει νέα γήπεδα. Το κόστος της όλης επένδυσης έχει ξεπεράσει τα 700.000 ευρώ. Στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, ξεχωριστά κορίτσια και αγόρια, για διάστημα 15 ημερών.
Ένα πρόβλημα που απασχολούσε τους κατοίκους του Αιαντείου Σαλαμίνας και φαινόταν άλυτο, τελικά βρήκε τη λύση του χάρις στην δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάνου. Πρόκειται για την ίδρυση Λυκείου στην περιοχή. Ήταν ένα θέμα που έκαιγε τους κατοίκους, αφού αναγκάζονταν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο στην… Κούλουρη, κυριολεκτικά, που απέχει πολλά χιλιόμετρα από το Αιάντειο.
Ευτυχώς, όμως, οι προσπάθειες της δημάρχου ευοδώθηκαν και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, με την οποία «από το σχολικό έτος 2018-2019 ιδρύεται Μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αιάντειο Σαλαμίνας, με ονομασία Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αιαντείου».
Από τότε που οι Tράπεζες πέρασαν στον έλεγχο των δανειστών και έχουν γίνει εργαλεία καταπίεσης του κόσμου, το μόνο που κοιτάνε είναι πώς θα απομυζήσουν και την τελευταία… δεκάρα των φτωχών και όχι πώς θα εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Την εβδομάδα που πέρασε, υπήρξαν διαμαρτυρίες των κατοίκων τριών νησιών της Δωδεκανήσου, που δεν έχουν στον τόπο τους κανένα υποκατάστημα Τράπεζας. Δεν χρειάζεται όμως να πάμε… τόσο μακριά.
Το ίδιο συμβαίνει και στο γειτονικό Αγκίστρι, που είναι δύο βήματα από τον Πειραιά και έχει πάνω από 2.000 μόνιμους κατοίκους, που το καλοκαίρι γίνονται 30.000 και πλέον.
Όπως κατήγγειλε στο «ΠΑΡΟΝ» ο δήμαρχος Γιάννης Αθανασίου, το νησί εδώ και τρία χρόνια περίπου δεν έχει υποκατάστημα Τράπεζας και οι κάτοικοι, είναι υποχρεωμένοι για μία απλή συναλλαγή, για μία πληρωμή σε ΔΕΚΟ, κάποιας δόσης, κ.λπ., να πηγαίνουν στην Αίγινα! Όλο δε το νησί το άφησαν με ένα ΑΤΜ και η ταλαιπωρία του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε όριο.