Ρος σε Τσίπρα: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και την οικονομία της

Ρος σε Τσίπρα: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και την οικονομία της

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος ο οποίος εκπροσωπεί τις ΗΠΑ, σε ανώτερο επίπεδο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018, έστειλε μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την Ελλάδα και την οικονομία της και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη.

Ενώ στάθηκε στις εξαιρετικές προοπτικές που ανοίγονται στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr στο επίκεντρο της συνάντησης, που κράτησε μία ώρα, βρέθηκαν οι τομείς του τουρισμού, του Real Estate, των υποδομών και της ενέργειας, το Νεώριο της Σύρου, η πλωτή δεξαμενή για υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη, τα λιμάνια και το Ελληνικό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου και τόνισε πως «η συμμετοχή των ΗΠΑ στην ΔΕΘ2018 ως τιμώμενης χώρας υπογραμμίζει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας. Στέλνει μήνυμα συμβολικού και οικονομικού χαρακτήρα καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της, μετά από 8 δύσκολα χρόνια, την οικονομική κρίση».

Φωτο: twitter.com/primeministergr


Σχολιάστε εδώ