Υπάρχουν λύσεις για τους πολίτες από το Κτηματολόγιο

Υπάρχουν λύσεις για τους πολίτες από το Κτηματολόγιο

Η απροθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών να συμμετέχουν στις διαδικασίες της κτηματογράφησης οφείλεται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Κτηματολογίου, στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Εστιάζοντας σε δύο βασικά ζητήματα, σήμερα θα πληροφορήσουμε τους πολίτες, δίνοντάς τους λύσεις, προκειμένου να δηλώσουν έγκαιρα την ακίνητη περιουσία τους, κατοχυρώνοντάς τη.

Πρώτον, σε σχέση με τα τέλη κτηματογράφησης. Το ύψος τους ανέρχεται στα 35 ευρώ ανά δικαίωμα και στα 20 ευρώ για τους βοηθητικούς χώρους (π.χ. αποθήκες), ενώ στις αγροτικές εκτάσεις ο δικαιούχος πληρώνει μόνο για τα πρώτα δύο δικαιώματα.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν όλοι είναι ότι εδώ και ένα έτος υπάρχει η δυνατότητα των δόσεων, εφόσον καταβληθεί το ποσό μέσω πιστωτικής κάρτας. Για παράδειγμα, στην Εθνική Τράπεζα μπορούν να γίνουν μέχρι και 12 δόσεις, ανάλογα με το ποσό της οφειλής, ενώ στις υπόλοιπες τράπεζες έως εννέα δόσεις.

Δεύτερον, σε σχέση με την υποβολή τοπογραφικού, η αξία του οποίου πολλές φορές ξεπερνάει την αξία των ίδιων των ακινήτων, υπάρχει μία λύση με μηδενικό κόστος.
Με ένα κινητό νέας γενιάς, το οποίο έχει σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού GPS, οι ιδιοκτήτες μπορούν μόνοι τους να σημειώσουν τις συντεταγμένες του ακινήτου τους, δημιουργώντας πρόχειρο τοπογραφικό, το οποίο μπορεί μεν να παρουσιάσει μικρές αποκλίσεις αλλά βοηθάει τους υπεύθυνους της κτηματογράφησης.


Σχολιάστε εδώ