Το… παρεάκι του Μαξίμου

Το… παρεάκι του Μαξίμου

-Στους 15 έφτασαν οι εξωκοινοβουλευτικοί!

Περισσεύει η γκρίνια και η απογοήτευση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιλογές του Αλ. Τσίπρα στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ενώ έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων σχετικά με τις προθέσεις του αλλά και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του.

Το γεγονός ότι κρίσιμα υπουργεία έμειναν υπό τον έλεγχο της λεγόμενης «προεδρικής φρουράς» οδηγεί στελέχη της ομάδας των «53» στη διαπίστωση ότι «τα… πήρε όλα το παρεάκι του Μαξίμου»! Και εκείνοι δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τη θέση τους στη νέα κυβέρνηση.

Αρκετοί είναι οι βουλευτές που εκφράζουν -προς το παρόν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους- τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι έμειναν εκτός κυβέρνησης. Ίσως δε να μην έχουν άλλη ευκαιρία, αφού δεν αποκλείεται να είναι αυτός ο τελευταίος ανασχηματισμός μέχρι τις εκλογές. Αντίθετα, είδαν κι άλλους εξωκοινοβουλευτικούς να παίρνουν θέσεις αλλά και στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους. «Εμείς δίνουμε μάχη καθημερινά στη Βουλή, αλλά και στα κανάλια, και έρχονται άλλοι και παίρνουν τις θέσεις», είναι το… κυρίαρχο παράπονό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κυβέρνηση που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό οι εξωκοινοβουλευτικοί προσεγγίζουν τους δεκαπέντε: Φ. Κουβέλης, Λ. Κρέτσος, Μ. Ζορμπά, Μ. Καλογήρου, Ν. Μαυραγάνης, Τ. Κουΐκ, Στ. Πιτσιόρλας, Κ. Νοτοπούλου, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Γ. Χουλιαράκης, Δ. Παπαγελλόπουλος, Αλ. Χαρίτσης, Κ. Παπανάτσιου, Κ. Στρατής και Μ. Χρυσοβελώνη. Και σαν να μην έφτανε η «επέλαση» των εξωκοινοβουλευτικών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν να μπαίνουν στην κυβέρνηση στελέχη από άλλους χώρους, όπως η Κ. Παπακώστα, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η Μ. Χρυσοβελώνη.

Και ακόμη είδαν με έκπληξη, κάθε άλλο παρά ευχάριστη, ότι οι ΑΝΕΛ πήραν μία επιπλέον θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στελέχη τους ανέλαβαν πόστα που σχετίζονται με τη Βόρεια Ελλάδα, όπου λόγω της συμφωνίας με τα Σκόπια η δυσαρέσκεια του κόσμου είναι κάτι περισσότερο από έντονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γενικώς οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή τους. Και αυτό έχει να κάνει και με τις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα το 60% εξ αυτών θα μείνει εκτός Βουλής.


Σχολιάστε εδώ