Πρ. Παυλόπουλος: Χρειάζεται στήριξη το οικοδόμημα της κοινωνικής συνοχής

Πρ. Παυλόπουλος: Χρειάζεται στήριξη το οικοδόμημα της κοινωνικής συνοχής

Την ανάγκη διασφάλισης της αρραγούς ενότητας του έθνους υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυ­λόπουλος σε ομιλία του στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ υπενθύμισε και το τεράστιο κόστος για τη χώρα από τη διχόνοια και τον διχασμό τόσο στο απώτερο όσο και στο πρόσφατο παρελθόν.

Μιλώντας στην εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον πολιούχο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, όπου του επιδόθηκε το χρυσό μετάλλιο της πόλης, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής.

«Στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς, όπου ο τόπος μας και ο λαός μας δοκιμάζονται ακόμη από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, μπορούμε και πρέπει να στηρίξουμε το οικοδόμημα της κοινωνικής συνοχής», σημείωσε. «Και έτσι να πορευθούμε στο μέλλον, εκπληρώνοντας στο ακέραιο το δικό μας εθνικό χρέος, που συνίσταται, πρωτίστως, στην υπεράσπιση της ιστορίας και της προ­οπτικής του λαού μας και του έθνους μας και στη διασφάλιση του μέλλοντος που αξίζουν οι επόμενες γενιές».

Συνέχισε δε στον ίδιο πάντα τόνο: «Εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνον απόγονοι μεγάλων προγόνων. Όλως αντιθέτως, με βάση αυτήν την κληρονομιά, πρέπει να προσθέσουμε τη δική μας δημιουργία στο εθνικό μας οικοδόμημα».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε εκτενείς αναφορές στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. «Ήταν κοινωνικός αναμορφωτής; Φωτιστής του υπόδουλου Γένους; Ιεραπόστολος; Ήταν αναμφίβολα όλα αυτά. Ήταν όμως, πρω­τίστως, αυτό που λέει η Εκκλησία μας. Ένας άνθρωπος φλεγόμενος από την αγάπη του Χριστού, που αφιέρωσε τη ζωή του στον συνάνθρωπο και εντέλει μαρ­τύρησε υπερασπιζόμενος, μέχρι τέλους, το περιεχόμενο του κηρύγματός του, με ακλόνητη πίστη στο μήνυμα του Ευαγγελίου».

Κατέληξε δε λέγοντας τα εξής χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι χριστιανοί, γνωρίζουμε ότι οι Άγιοι της εκκλησίας μας δεν είναι κάποιες σεβαστές μορφές του παρελθόντος, αλλά πρότυπα ζωής, σύντροφοί μας στον προσωπικό μας αγώνα για πνευματική ανάταση και διαφύλαξη της πίστης μας».


Σχολιάστε εδώ