Μπλόκο στην… αναπηρία του Φλώρου!

Μπλόκο στην… αναπηρία του Φλώρου!

-«Η εποχή που δικαστές και εισαγγελείς έπαιζαν τον ρόλο της ‘‘Ιφιγένειας’’ έχει περάσει», τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή στην υπόθεση της αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου. Υπό το βάρος και των εκτεταμένων (έντονων) αντιδράσεων, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης, μετά από παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη.

Την ίδια στιγμή, στην Εισαγγελία Χαλκίδας διαβιβάσθηκε έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για την αναπηρία (67%) του Άρη Φλώρου φέρει ανυπόστατη (μη έγκυρη) σφραγίδα, η δε γιατρός Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία φέρεται να έχει υπογράψει την επίμαχη γνωμάτευση, κατήγγειλε ότι η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε και ότι ουδέποτε συνάντησε τον Άρη Φλώρο. Η πρόωρη αποφυλάκιση -με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου- του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη για υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος επιχειρηματία είχε προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων.

Ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος έχει επικριθεί κατ’ επανάληψη μέχρι σήμερα από κόμματα, φορείς και οργανώσεις, προβλέπει την υπό όρους απόλυση (αποφυλάκιση) κρατουμένων με 67% αναπηρία. Κάτι που διαπιστώθηκε, έπειτα από ιατρική γνωμάτευση, στην περίπτωση του Άρη Φλώρου.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης χαρακτήρισε προϊόν συναλλαγής την απόφαση, βάζοντας στο στόχαστρο και τους δικαστές, ενώ, κατ’ εντολή της κυβέρνησης προφανώς, η διοίκηση του ΕΦΚΑ ξεκίνησε έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει τη γνησιότητα και την ακρίβεια των ιατρικών γνωματεύσεων.

Η στοχοποίηση της δικαιοσύνης εκ μέρους κυβερνητικών στελεχών (Πολάκης) αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την σε οξείς τόνους ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με πιο χαρακτηριστική την επισήμανση ότι «η εποχή που δικαστές και εισαγγελείς έπαιζαν τον ρόλο της ‘‘Ιφιγένειας’’, σιωπώντας σε τέτοιες προκλήσεις, έχει πλέον περάσει». Υπογραμμίζει ακόμη ότι «ξεπερνάει κάθε όριο φαρισαϊσμού και υποκρισίας να καταγγέλλονται από θεσμικούς φορείς αυτοί που εφάρμοσαν τον νόμο, ενεργώντας σύμφωνα με τη συνταγματική τους αποστολή».

Επισημαίνει επίσης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανακοίνωσή της: «Όσοι ‘‘οργισμένοι’’ ψάχνουν τους υπαίτιους για τέτοιες αποφυλακίσεις έχουν τη δυνατότητα είτε να πιέσουν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία για αλλαγή της σχετικής νομοθετικής διάταξης, εάν δεν συμφωνούν με αυτήν, είτε να ζητήσουν διερεύνηση του τρόπου χορήγησης των πιστοποιητικών αναπηρίας, εάν κρίνουν ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και εμπνευστής του νόμου παραδέχθηκε ότι ορισμένες από τις διατάξεις του είναι προβληματικές και θα πρέπει να αλλάξουν.

Φωτό: mononews.gr


Σχολιάστε εδώ