Στόχος του Μητσοτάκη η νίκη σε όλες τις μονοεδρικές

Στόχος του Μητσοτάκη η νίκη σε όλες τις μονοεδρικές

Προ ολίγων εβδομάδων είχε πάει στη Λευκάδα, την περασμένη Παρασκευή Ζάκυνθο και την Τετάρτη που μας πέρασε βρέθηκε στα Γρεβενά ενώ το πρόγραμμά του το προσεχές διάστημα προβλέπει επίσκεψη στη Σάμο. O Κυρ. Μητσοτάκης είχε σειρά επαφών με φορείς και παράγοντες στις περιοχές που επισκέφθηκε δίνοντας έμφαση στα τοπικά προβλήματα…

Με… άλλα λόγια, στην Πειραιώς έχουν αποφασίσει να δώσουν έμφαση στις μονοεδρικές περιφέρειες καθώς θεωρούν ότι τα αποτελέσματα σε αυτές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την πλειοψηφία που θα έχει η Νέα Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο.
Στις προηγούμενες εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) η ΝΔ είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα σε δύο (μόνο) από τις συνολικά επτά μονοεδρικές, την Ευρυτανία και τη Λευκάδα.

Ο στόχος για τις επόμενες είναι να κερδίσουν, αν όχι και τις επτά, τουλάχιστον τις έξι από αυτές. Όσο κι αν το γενικότερο πολιτικό κλίμα ενισχύει τις προσδοκίες της Πειραιώς, η προσπάθεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και αβέβαιο το αποτέλεσμα.

Πιο αναλυτικά: Εφικτός είναι ο στόχος της ανατροπής σε Γρεβενά και Φωκίδα, όπου στις εκλογές του 2015 η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 1%-1,5%, που εύκολα μπορεί να αλλάξει λόγω της φθοράς που θα έχει το κυβερνών κόμμα. Σαφώς πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα στην Κεφαλονιά καθώς η απόσταση που πρέπει να καλύψει η ΝΔ φτάνει στις 6,5 μονάδες. Δυσθεώρητος φαντάζει ο στόχος της νίκης σε Σάμο και Ζάκυνθο, όπου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν 9% και 8,5% αντίστοιχα.

Μέχρι τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει κατ’ επανάληψη στις επτά μονοεδρικές προκειμένου να ενισχύσει την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ προσοχή θα δοθεί και στα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.


Σχολιάστε εδώ