Ρέγκλινγκ: Από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ το κόστος του Α’ εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Ρέγκλινγκ: Από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ το κόστος του Α’ εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

-Ποιος το πλήρωσε; Ο ελληνικός λαός

Αποκαλυπτικός ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στο άρθρο του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης που έχει δει ποτέ ο κόσμος».

Αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνει τα εξής:

«Η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015. Το κόστος για αυτό το επεισόδιο του 2015 τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ».

Ποια ήταν η συνέχεια; Η υποχώρηση του Τσίπρα από τη γραμμή που υλοποιούσε ο Βαρουφάκης και έτσι αποφεύχθηκε το Grexit. Από αυτό το «επεισόδιο» ξεκινάει το άρθρο του ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ: «Θυμάμαι την ανακούφισή μου όταν οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ένα πακέτο βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης νωρίς το πρωί στις 13 Ιουλίου 2015.

Αυτό αποτέλεσε τη βάση για ένα νέο πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν στις 19 Αυγούστου 2015 και που επέτρεψε στη χώρα να παραμείνει στη Νομισματική Ένωση και να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία μεταρρύθμισης. Είχαμε μόλις αποφύγει ένα “Grexit”, για το οποίο πάντα προειδοποιούσα ότι θα ήταν η πιο ακριβή λύση για την Ελλάδα, αλλά και για τα υπόλοιπα 18 κράτη-μέλη. Για την Ελλάδα οι κίνδυνοι θα περιελάμβαναν το οικονομικό χάος και την πολιτική αστάθεια σε μια περιοχή γεμάτη γεωπολιτικές εντάσεις».

Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένοι και μαθαίνουμε αυτά τα… παιxνίδια των δικών μας, εν προκειμένω της τότε κυβέρνησης Τσίπρα, ότι στο τσακ αποτράπηκε η αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση…


Σχολιάστε εδώ