Καλοπιάνει εν όψει εκλογών τους δημοσίους υπαλλήλους ο Μητσοτάκης!

Καλοπιάνει εν όψει εκλογών τους δημοσίους υπαλλήλους ο Μητσοτάκης!

Μετά την γκάφα για απολύσεις

Στροφή 180ο μοιρών επιχειρεί σταδιακά ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων με προφανή στόχο να αμβλύνει το δυσμενές, για τον ίδιο, κλίμα εν όψει εκλογών.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις εύλογες ως έναν βαθμό ανησυχίες τους, διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Το… πολύ πολύ να γίνει αξιολόγηση και να μετακινηθεί το πλεονάζον προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έδειχναν να αδιαφορούν για το εχθρικό κλίμα που υπήρχε στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και υπόσχονταν κάθαρση με απολύσεις, μετατάξεις και γενναία περιστολή του λειτουργικού κόστους του Δημοσίου. Στην πορεία κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να… χαρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια κρίσιμη εκλογική μάζα 600.000 ψηφοφόρων (σε οικογενειακό επίπεδο υπερβαίνουν το 1.000.000) που μπορεί να καθορίσει σε έναν μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα. Τόσο ως προς τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων όσο και στο ζήτημα της αυτοδυναμίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βάλει… νερό στο κρασί του, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι απόλυτα σύμφωνο με τα «πιστεύω» του. Ενδεικτικές της στροφής που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία και οι δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας Ν. Μηταράκη, ο οποίος τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο». Πρόσθεσε δε ακόμη: «Το Δημόσιο έχει φτάσει σε ένα επίπεδο το οποίο είναι πιο ανεκτό, δημοσιονομικά υποστηρίξιμο και αυτό πλέον αποτελεί τη βάση».

Η αλλαγή πλεύσης πάντως δεν προκαλεί… ρίγη ενθουσιασμού στους απανταχού Νεοδημοκράτες. Στελέχη που κινούνται στον φιλελεύθερο χώρο και ομνύουν όρκους στην ιδιωτική πρωτοβουλία διαφωνούν και αντιδρούν, επιμένουν στην ανάγκη μαζικών απολύσεων και συρρίκνωση του «σπάταλου» δημόσιου τομέα. Στο ίδιο μήκος κύματος και απλοί ψηφοφόροι, που στέλνουν μηνύματα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας στην Πειραιώς.

Αυτογκόλ
Αφορμή για την αναζωπύρωση των… εσωκομματικών «παθών» στάθηκε η πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά κυρίως η δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μόνο αξιολόγηση του προσωπικού. Ακολούθησε ένα… κύμα διαμαρτυριών, λογικό κι επόμενο αν λάβει κανείς υπόψη του ότι για τους Νεοδημοκράτες η κρατική τηλεόραση αποτελεί κόκκινο πανί, λόγω και της συμπεριφοράς μερίδας δημοσιογράφων που τοποθετήθηκαν εκεί από τη σημερινή κυβέρνηση.

Γαλάζια στελέχη, χαμηλόβαθμα ως επί το πλείστον, τηλεφωνούσαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος κι εξέφραζαν τις διαμαρτυρίες τους, ενώ ψηφοφόροι έστελναν στον κ. Μητσοτάκη οργισμένα μηνύματα μέσω των social media, του τύπου: «Έτσι που το πας θα σε ψηφίσουν οι ΕΡΤατζήδες, αλλά όχι εμείς», «Άλλο ένα παράδειγμα για το πόσο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΝΔ, ένα κρατικίστικο κόμμα με πιο ωραία κοστούμια», «Γίνεται αξιολόγηση χωρίς απολύσεις;» κ.ά.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη, ο οποίος αντέδρασε έντονα στο ενδεχόμενο της αξιολόγησης, σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς επιχείρησε να κατευνάσει τη γαλάζια οργή. Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να επανιδρύσει μια ακομμάτιστη ΕΡΤ, στην οποία «δεν θα έχουν καμία θέση οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ».


Σχολιάστε εδώ