Ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια του Πειραιά εντάχθηκε στο Ειδικό Πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης…

Ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια του Πειραιά εντάχθηκε στο Ειδικό Πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης…

Ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια του Πειραιά, που ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου αλλά παρέμενε επί πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο, γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα να αξιοποιηθεί, εντάχθηκε στο Ειδικό Πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που χρηματοδοτεί με 31 εκατ. ευρώ συνολικά, τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους, ανενεργά δημοτικά κτίρια διαφόρων δήμων της χώρας, προ­κειμένου να ανακαινισθεί, να εκσυγχρονισθεί και να γίνει ένα μοντέρνο συγκρότημα γραφείων που θα στεγάσει υπηρεσίες του δήμου.

Έτσι, ο δήμος θα εξοικονομήσει τα ποσά που έδινε μέχρι τώρα σε ενοίκια, ενώ πολλές υπηρεσίες του που ήταν διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια θα στεγασθούν σε ένα. Κάτι που διευκολύνει και τους δημότες, που δεν θα… τρέχουν από εδώ κι από εκεί για να κάνουν τις δουλειές τους. Το κτίριο που θα ανακαινισθεί είναι η παλαιά Σαπωνοποιία Περδίκη, στην οδό Ρετσίνα, το οποίο αγοράστηκε επί δημαρχίας Λογοθέτη και στο ισόγειο του οποίου στεγάζονται τα γραφεία της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Από την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου ο Πειραιάς είναι εμφανώς φτωχότερος. Ένας γνήσιος ευπατρίδης της πόλης μας, ο πιο πνευματικός άνθρωπος του Πειραιά τον τελευταία αιώνα, ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 85 ετών, έχοντας αφήσει πίσω του ένα πολύ αξιόλογο λογοτεχνικό και ιστορικό έργο. Πρόκειται για τον Γιάννη Χατζημανωλάκη, ένα από τα τελευταία «παιδιά του Πειραιά», που ήταν τόσο… ερωτευμένος με την πόλη και έκανε τόσα πολλά γι’ αυτήν.

Κυριότερα βιβλία του το «Χρονικό της Πειραϊκής Πνευματικής Ζωής», «Το Λιμάνι του Πειραιά στην ιστορία των αιώνων», «Οι Δήμαρχοι της Πόλης» κ.λπ. Δυστυχώς, στην εξόδιο ακολουθία η πόλη ήταν άδεια και δεν τον αποχαιρέτησαν όσοι θα ήθελαν. Μπορεί να ήταν λίγοι στο τελευταίο του κατευόδιο, αλλά όλοι οι Πειραιώτες θα θυμούνται πάντα με αγάπη τον Γιάννη Χατζημανωλάκη, που θα αποτελεί στο διηνεκές φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς και αφοσιωμένου Πειραιώτη. Αιωνία του η μνήμη!

Φωτό: portnet.gr


Σχολιάστε εδώ