Ο… Μαραθώνιος του Κοτζιά

Ο… Μαραθώνιος του Κοτζιά

Μετά από μεγάλο διάστημα, σχεδόν ενάμιση μήνα, δραστηριοποιείται και πάλι το υπουργείο Εξωτερικών. Βεβαίως, από τα μέσα Ιουλίου, όταν σταμάτησαν οι επίσημες δραστηριότητες της πολιτικής ηγεσίας, με εξαίρεση τη μετάβαση του κ. Κατρούγκαλου στην Αδριανούπολη για την παραλαβή των δύο στρατιωτικών και τον χαιρετισμό του Γιάννη Αμανατίδη στην Παναγία Σουμελά, υπήρχαν οι γνωστές ανακοινώσεις και αντιπαραθέσεις με αφορμή τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Με γεμάτες τις μπαταρίες από την Αλόννησο, όπου πέρασε τις διακοπές του, ο Νίκος Κοτζιάς ξεκινά μια δύσκολη χρονιά.

Τέλος Αυγούστου θα βρεθεί στην Αυστρία για το Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ που οργανώνει η αυστριακή προεδρία της ΕΕ, όπου θα συναντηθεί εκτός απροόπτου και με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια δύσκολη συνάντηση, που θα πρέπει να επιχειρηθεί η αποκατάσταση των σχέσεων που διαταράχθηκαν με την υπόθεση της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 4 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στη Σμύρνη για την τελετή επανεγκατάστασης του ελληνικού γενικού προξενείου στο ιστορικό κτίριο το οποίο αναπαλαιώθηκε στην παραλία της Σμύρνης.

Τέλος, στις 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ η πολύ σημαντική τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που στο μενού της θα έχει όχι μόνο τα ενεργειακά αλλά και τα θέματα ασφάλειας και τις εξελίξεις στην περιοχή, που φυσικά κορυφαία θέση έχει η κατάσταση στην Τουρκία και η ανατροπή ισορροπιών που επιφέρει η κρίση στις σχέσεις Τραμπ – Ερντογάν.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ