Τελεσίγραφο  σε 1.400.000 ασφαλισμένους

Τελεσίγραφο σε 1.400.000 ασφαλισμένους

Μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή την άλλη Παρασκευή, θα πρέπει 1.400.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, ήτοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, να πληρώσουν στον ΕΦΚΑ τις ασφαλιστικές εισφορές του Ιουλίου, για τις οποίες έχουν πάρει τα σχετικά ειδοποιητήρια. Επίσης, 550.000 από αυτούς θα πρέπει να εξοφλήσουν και την τέταρτη δόση των χρεωστικών υπολοίπων του 2017. Η επόμενη και τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου μαζί με τις εισφορές Αυγούστου.

Μπλόκο στην ασφαλιστική ενημερότητα αν…
Αξίζει να τονιστεί ότι αν ο οφειλέτης επαγγελματίας/αυτοαπασχολούμενος/αγρότης που οι οφειλές του έχουν μπει σε ρύθμιση δεν πληρώσει εμπρόθεσμα τη δόση στο ΚΕΑΟ, δεν θα μπορεί να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα και οι κατασχέσεις θα είναι προ των πυλών. Σημειώνεται ότι προϋπόθεση της ισχύος της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση είναι και η είσπραξη 1,2 δισ. ευρώ από κατασχέσεις μέσα στο 2018!


Σχολιάστε εδώ