Ταξίδι στ’ αστέρια για όλους…

Ταξίδι στ’ αστέρια για όλους…

-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός μπορούν να περάσουν στους Ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

O φετινός Αύγουστος τελικά είναι ξεχωριστός για τον ελληνικό αθλητισμό. Και η ερχόμενη εβδομάδα ίσως να είναι σημαδιακή για το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ μετά από 12 χρόνια και ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του είναι κοντά στην πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλάμε για τρομακτική επιτυχία για τα σημερινά δεδομένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού μόλις έξι θέσεις είχαν μείνει κενές στους ομίλους των 32 ομάδων συνολικά και η Ελλάδα πάει να πάρει τις δύο!

Την τελευταία φορά που είχαμε δύο ομάδες στη φάση των ομίλων ήταν την σεζόν 2006-2007 με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Καμία σύγκριση όμως με το σκηνικό 12 χρόνια πριν, όταν ο πρωταθλητής έμπαινε απευθείας στους ομίλους και ο δεύτερος έπρεπε να περάσει μόλις έναν γύρο.

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για το ταξίδι στ’ αστέρια. Είναι ανώτερη από τη Βίντι σε όλους τους τομείς, όμως μιλάμε για ποδόσφαιρο και είναι υποχρεωμένη να παίξει σαν σε τελικό. Άλλωστε στην πραγματικότητα την Τρίτη το βράδυ η «Ένωση» παίζει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο. Ξαναμπαίνει στον ευρωπαϊκό χάρτη και γεμίζει το ταμείο της με μπόλικο ζεστό χρήμα!

Τα ίδια ισχύουν και για τον «Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης», που σαφώς έχει δύσκολη αποστολή. Η Μπενφίκα είναι Μπενφίκα. Έχει εννιά σερί συμμετοχές στους ομίλους και διαθέτει την εμπειρία, την ιστορία, τη φανέλα και το ρόστερ να σταθεί όρθια στη φλεγόμενη Τούμπα.

Όμως αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για όλα. Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να καταθέσουν την ψυχή τους. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η πρόκριση για το κλαμπ και τους ίδιους προσωπικά. Η Τετάρτη είναι μια ιστορική ημέρα για τον ΠΑΟΚ και μετά από τόσα εντυπωσιακά αποτελέσματα κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να κλωτσήσει αυτήν τη χρυσή ευκαιρία που οδηγεί στον δρόμο της ευρωπαϊκής καταξίωσης.

Αλλά και ο Ολυμπιακός τα κατάφερε περίφημα απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα όπως η Μπέρνλι της Πρέμιερ Λιγκ. Το 3-1 δεν του εξασφαλίζει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα. Η ρεβάνς δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Το «Turf Moor» είναι μια εξαιρετικά πιεστική έδρα για τους αντιπάλους της Μπέρνλι και ο ρυθμός που θα επιχειρήσουν να δώσουν οι Άγγλοι θα είναι μη συνηθισμένος για τα δεδομένα οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός θα έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, την απειρία της Μπέρνλι και, δεύτερον, το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα θα υποχρεωθεί να παίξει πιο ανοιχτά κι αυτό είναι ένα παιχνίδι που δεν τη βολεύει…

Θα είναι ευχής έργον να πανηγυρίσουμε τρεις προκρίσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Ο ανταγωνισμός ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού μόνο καλύτερες και πιο ποιοτικές ομάδες μπορεί να μας φέρει.


Σχολιάστε εδώ