Μακαρία η οδός για τη θρυλική Λίστα Λαγκάρντ

Μακαρία η οδός για τη θρυλική Λίστα Λαγκάρντ

-Άφησαν να παραγραφούν σχεδόν όλες οι υποθέσεις Ελλήνων με «μαύρες» καταθέσεις

Σε αυτόν το δρόμο κατέληξε η περιβόητη Λίστα με φοροφυγάδες όχι μόνο Έλληνες αλλά και πολίτες των άλλων χωρών της ΕΕ.

Την ύπαρξή της είχαμε αποκαλύψει τα Χριστούγεννα του 2010 και τότε λεγόταν Λίστα Φαλτσιανί, από το όνομα του υπαλλήλου της Τράπεζας που διαχειριζόταν τον σχετικό φάκελο και κάποια στιγμή διέρρευσε στον Τύπο λογαριασμούς και ποσά και έγινε ο χαμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι τότε η Λίστα αυτή είχε καταχωνιαστεί στα συρτάρια της Εφορίας Μεγάλου Πλούτου. Όχι βέβαια χωρίς λόγο. Υπήρχαν αρκετοί Έλληνες, επώνυμοι, που τα ονόματά τους φιγουράριζαν στην εν λόγω Λίστα, οι οποίοι τοποθετούσαν στην ελβετική τράπεζα τις αρπαχτές και τα… κλοπιμαία, που κάθε άλλο παρά πενταροδεκάρες ήταν. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Λίστα Λαγκάρντ, από το όνομα της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, η οποία ανέλαβε από πλευράς ΕΕ τον έλεγχο, μια και αφορούσε πολίτες των χωρών-μελών της.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» αναφέρθηκε στη Λίστα Λα­γκάρντ και στα στοιχεία που περιείχε, λέγοντας ότι παραδόθηκαν στους οικονομικούς Εισαγγελείς, οι οποίοι τα έδωσαν στις Εφορίες για έρευνα.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η έρευνα μόλις για το 46% της Λίστας και τούτο λόγω παραγραφής! Για δε 776 λογαριασμούς δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία, εκτός απλών ονομάτων…

Δηλαδή πάει κι αυτός ο θησαυρός, κύριε Πιτσιλή; Κανένας από τον φορολογικό μηχανισμό δεν φταίει που άφησαν να παραγραφούν οι υποθέσεις των Ελλήνων που αναφέρονται στην περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ;

Όπως πάντα, και με την ιστορία αυτή επιβεβαιώνεται ότι τελικά μόνο η… μαρίδα την πληρώνει…


Σχολιάστε εδώ