Δεν μπορούμε να χαρούμε ούτε την ποδοσφαιρική μας «Ιθάκη»…

Δεν μπορούμε να χαρούμε ούτε την ποδοσφαιρική μας «Ιθάκη»…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Τελικά, σ’ αυτήν τη χώρα δεν μπορούμε να χαρούμε ούτε κι όταν είμαστε μία ανάσα από την.. έξοδο από την εποχή των ποδοσφαιρικών Μνημονίων.
Την ώρα που δείχνουμε να βρίσκουμε την ποδοσφαιρική μας Ιθάκη στην Ευρώπη, εντός των συνόρων έχουμε, ευτυχώς, σέντρα (μετ’ εμποδίων και φωνών) στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Και αφού όλα πήγαν να τιναχθούν στον αέρα την τελευταία ώρα, εξαιτίας της απόφασης της ΕΠΟ, με την οποία θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες της Super League και αυτή που θα καταλάβει τη 13η θέση να δώσει μπαράζ με τον δευτεραθλητή της Football League.

Απόφαση που η Λίγκα δεν αποδέχεται και προσφεύγει εναντίον της στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή. Η Super League ήθελε να υποβιβαστούν τρεις και να προβιβαστεί μόνο ο πρωταθλητής της Football League, ενώ η Football League να ανέβουν δύο και να πέσουν τέσσερις από τη μεγάλη κατηγορία.

Και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με ψήφους 10-6 έδωσε τη… σολομώντεια λύση.
Σε ό,τι αφορά το φετινό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι οι ομάδες που θα το διεκδικήσουν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δούμε σκληρή μάχη ως το τέλος και μάλιστα επί ίσοις όροις, αν όλοι συνεχίσουν στην Ευρώπη. Όλοι οι υπόλοιποι είναι μακριά τους. Ιδιαίτερα ο… μνημονιακός Παναθηναϊκός, που ξεκινά και με -6, θα πρέπει να έχει πρώτα απ’ όλα στον νου του πώς να μην κινδυνεύσει. Διότι με τέσσερις ομάδες στο γαϊτανάκι του υποβιβασμού αυτό δεν θα είναι και τόσο εύκολο…


Σχολιάστε εδώ