Τι κρύβεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στον Πειραιά

Τι κρύβεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στον Πειραιά

Ανησυχία και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στον δικηγορικό και κυρίως στο ναυτιλιακό κόσμο του Πειραιά η ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σε κτίριο επί των οδών Νοταρά και Φιλελλήνων. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε μεγάλες ζημιές όχι μόνο στο συγκεκριμένο κτίριο αλλά και στα διπλανά, ενώ καταστράφηκαν και όσα ΙΧ ήταν παρκαρισμένα στον δρόμο.

Στο κτίριο στεγάζονται τα γραφεία του γνωστού δικηγορικού γραφείου του Γρηγόρη Τιμαγένη, πρώην προέδρου του ΝΑΤ, που ασχολείται αποκλειστικά με ναυτιλιακά θέματα. Στις 10 του περασμένου Ιουλίου, λίγα τετράγωνα πιο πέρα, σε κτίριο που στεγάζονται ναυτιλιακές επιχειρήσεις, είχε εξουδετερωθεί εκρηκτικός μηχανισμός λίγο πριν ενεργοποιηθεί.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας επίσης ένα ελληνόκτητο πλοίο (τάκνερ 7.000 κοχ) εξαφανίσθηκε ανοικτά της Γουινέας με αποτέλεσμα να αγνοούνται οι 17 γεωργιανοί ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμά του. Όλα αυτά, που μπορεί να σχετίζονται μεταξύ τους, προκαλούν ανησυχία στον ναυτιλιακό κόσμο του Πειραιά και εξετάζονται με πολλή προσοχή από την Αστυνομία.

Ναυτιλιακοί κύκλοι πάντως επισημαίνουν πως πρέπει να εξιχνιασθούν και να αποκαλυφθούν οι δράστες, γιατί τέτοια γεγονότα υπονομεύουν την προοπτική που υπάρχει για να γίνει ο Πειραιάς κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο του κόσμου (με την επέκταση του λιμανιού της κρουαζιέρας και την αξιοποίηση του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου).

Φωτο: newsbeast.gr


Σχολιάστε εδώ