39 δήμαρχοι… αδικαιολόγητα απόντες από τους Δασικούς Χάρτες

39 δήμαρχοι… αδικαιολόγητα απόντες από τους Δασικούς Χάρτες

Εκπνέει αύριο η προθεσμία που έδωσε στους δήμους το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να ολοκληρώσουν την οριοθέτηση των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες.

Μέχρι αύριο θα πρέπει να υποβάλουν τα ζητούμενα στοιχεία:

Α. 22 δήμοι που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με το υπουργείο, «…έδειξαν τη μεγαλύτερη αδιαφορία για τα δικαιώματα των δημοτών τους και για τη θεσμική τομή των Δασικών Χαρτών»: Αγίου Ευστρατίου, Ανάφης, Άνδρου, Αντιπάρου, Ανωγείων, Γόρτυνας, Επιδαύρου, Ιεράπετρας, Ιητών, Κάσου, Μεγίστης, Μυλοποτάμου, Νεστορίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Παξών, Πάργας, Σερίφου, Σητείας, Σικίνου, Σκιάθου, Τοπείρου και Φολεγάνδρου.

Β. 17 δήμοι που έχουν εκκρεμότητες και δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία: Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νικολάου, Αμφιλοχίας, Αργιθέας, Άργους – Μυκηνών, Βιάννου, Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, Ζακύνθου, Λήμνου, Μινώα Πεδιάδας, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Ξάνθης, Σαρωνικού, Τήνου και Φαιστού.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι είχαν στη διάθεσή τους οκτώ χρόνια για να οριοθετήσουν τα σχέδια πόλης και περισσότερα από δύο χρόνια για την οριοθέτηση των οικιστικών πυκνώσεων στους Δασικούς Χάρτες. Μάλιστα υπήρξε συμφωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, για τη συμβολή τους, αλλά -όπως φάνηκε- δεν υλοποιήθηκε.
Αναρωτιόμαστε πώς θα δικαιολογηθούν στους δημότες τους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Σχολιάστε εδώ