Προχωράει κανονικά η διαδικασία για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας – Περάματος

Προχωράει κανονικά η διαδικασία για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας – Περάματος

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν αρχαία αντικείμενα. Για τον λόγο αυτό έχει ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών να κάνει σχετική έρευνα και να προτείνει λύσεις.

Τα επόμενα βήματα είναι η σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης, που θα κοινοποιηθεί στους Δήμους Περάματος και Σαλαμίνας καθώς και στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ μετά τη θετική γνωμοδότηση της μελέτης, αυτή θα σταλεί στο ΥΠΕΝ για να εκδοθεί η άδεια του έργου. Στη συνέχει θα γίνει η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου, που θα είναι μία εκ των τριών εταιρειών που έχουν επιλεγεί (ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Vinci Concessions – Vinci Highways – ΑΚΤΩΡ). Στο στάδιο αυτό θα γίνει και η συζήτηση για την τελική συμμετοχή του Δημοσίου στο έργο.

Μεγάλα πράγματα σχεδιάζει ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης για την Αρμό, την παραλιακή ζώνη, δηλαδή, μεταξύ της Cosco και των καρνάγιων, που ήταν η μοναδική προσβάσιμη προς τη θάλασσα περιοχή του δήμου, η οποία ανήκε στον ΟΛΠ αλλά την τελευταία στιγμή αφαιρέθηκε από τη σύμβαση πώλησης του λιμανιού στην Cosco και παραχωρήθηκε στον Δήμο Περάματος. Πρόκειται για μια πραγματική όαση, σε μια παραλία που δεν ήταν προσβάσιμη ποτέ σε κανέναν. Τώρα η παραλία έχει ανοίξει, αλλά βέβαια θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να μπορεί να αξιοποιηθεί από τους πολίτες. Ωστόσο ήδη λειτουργούν στα πέριξ γηπεδάκια μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5 x 5, ενώ τώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου στον χώρο.

Σχεδόν έτοιμο είναι το γήπεδο «Π. Νικολαΐδης» στη Νίκαια. Το παλιό γηπεδάκι, που έμοιαζε με αλάνα, έχει… μεταμορφωθεί σε ένα γήπεδο-στολίδι, με ολοκαίνουργιο αγωνιστικό χώρο, με σύγχρονα αποδυτήρια, εξέδρες κ.λπ. Το γήπεδο τις επόμενες μέρες θα παραδοθεί στη νεολαία της Νίκαιας και από τη νέα σεζόν, που θα αρχίσει στο τέλος του μήνα, θα φιλοξενεί αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων. Το δυνατό σημείο του νέου γηπέδου είναι ο χλοοτάπητας, που είναι φυσικός, προδιαγραφών FIFA.

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος βρήκε τον Πειραιά πιο… άδειο από άλλες χρονιές. Βέβαια στην πόλη, ακριβώς επειδή είναι λιμάνι, η κίνηση αυτές τις μέρες έσπασε όλα τα ρεκόρ, αλλά συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Την περασμένη Παρασκευή, από το απόγευμα μέχρι το βράδυ, στο λιμάνι γινόταν το αδιαχώρητο. Όπως και το Σάββατο το πρωί, από τις 7 μέχρι τις 9. Από εκεί και πέρα, Δευτέρα και Τρίτη, πρωί και βράδυ, είχε ακόμα κίνηση από τους τελευταίους που έφευγαν για τα νησιά. Η Τροχαία Πειραιά είχε πάρει τα μέτρα της, επίσης το Λιμενικό είχε ανοίξει τις εισόδους του λιμανιού και όλοι έμπαιναν γρήγορα στο λιμάνι. Έτσι, τουλάχιστον στην έξοδο δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Όσο για την πόλη, από την Κυριακή ήταν εμφανώς… έρημη. Το… βαρόμετρο για την ύπαρξη κόσμου στον Πειραιά είναι το παζάρι. Την περασμένη Κυριακή ήταν… άδειο! Από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 μ.μ. κατέβηκε κάποιος κόσμος, αλλά πριν και μετά… έκανες ποδήλατο! Εκεί που τις άλλες Κυριακές δεν μπορείς να περπατήσεις. Εκεί όμως που δεν… φάνηκε ιδιαίτερα η ηρεμία της πόλης ήταν οι εκκλησίες. Ειδικά της Παναγίας ήταν όλες γεμάτες.


Σχολιάστε εδώ