Παυλόπουλος: Αρραγής είναι η ενότητα στα εθνικά μας θέματα

Παυλόπουλος: Αρραγής είναι η ενότητα στα εθνικά μας θέματα

-Ενωμένοι καταφέραμε ό,τι καταφέραμε στην Ιστορία μας

«Η Ελλάδα, σήμερα ιδίως, στους τα­ραγμένους καιρούς και σ’ αυτήν την περιοχή είναι μια χώρα σταθερότητας και Δημοκρατίας, η οποία είναι φύλακας του πολιτισμού μας. Ενός πολιτισμού που διαλέγεται με όλους τους πολιτισμούς, γιατί μόνο μέσα από τον διάλογο των πολιτισμών μπορεί να υπάρξει ειρήνη». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάρπαθο.

«Εμείς οι Έλληνες ό,τι σημαντικό καταφέραμε στην ιστορία μας, το καταφέραμε ενωμένοι», σημείωσε σε άλλο σημείο της αντιφώνησής του. «Και δεν ξεχνάμε ότι οι διχόνοιες και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμη και με τμήματα του εθνικού μας κορμού. Το Δικαστήριο της Ιστορίας δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει ποτέ στο μέλλον, κανενός είδους διχόνοια και διχασμό μπροστά στα μεγάλα και τα σημα­ντικά». Συνέχισε δε ως εξής: «Έχουμε εύρος στη Δημοκρατία. Οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις είναι απόλυτα φυσικό να στηρίζουν τις απόψεις τους και την ιδεολογία τους. Αλλά σε ένα πράγμα δεν μπορούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, στους μεγάλους στόχους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και ιδίως στα εθνικά θέματα. Εκεί η ενότητα είναι και θα παραμείνει αρραγής. Και αυτός είναι ο ρόλος μου».

Σε δηλώσεις του στην Όλυμπο ο Πρ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας ότι οι Έλληνες «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε έναντι πάντων τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την εθνική μας κυριαρχία, άρα και το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και ότι αυτό «θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, γνωρίζοντας και την κρισιμότητα των καιρών και το τεράστιο κόστος του διχασμού και της διχόνοιας στο παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο».


Σχολιάστε εδώ