ΧΑ: Δεύτερο σερί κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

ΧΑ: Δεύτερο σερί κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Δεύτερο ανοδικό βήμα για τους long στην προσπάθεια τους να απομακρυνθεί το ΧΑ από το όριο των 700 μονάδων. Με τις διεθνείς αγορές να διευκολύνουν τις κινήσεις των αγοραστών, ανέβασαν τον πήχη προς την περιοχή των 726 μον., που αποτελούσε και τον κατ΄αρχήν στόχο της ανοδικής διόρθωσης.

Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης το ότι οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν επιθετικότερα απ΄ ότι σε χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης, Παρισιού, Μιλάνου ενώ οι long έγιναν επιθετικότεροι στο τελευταίο 15λεπτο, όταν για τα futures του S&P 500 επιβεβαιωνόταν η προηγούμενη εκτίμηση για ανοδικό ξεκίνημα από τις 2.865 μονάδες.

Εξέλιξη, που συνέβαλε στο να ¨τραβήξουν” τις εντολές τους οι long με αποτέλεσμα Ο ΓΔ να κλείσει στο υψηλό ημέρας και σε οριακή απόσταση ο ΔΤΡ και ο FTSE25.

Στο πλαίσιο ενός τεχνικής μορφής reest (και τίποτε περισσότερο, όσο ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται χαμηλότερα των 759 μονάδων) ο τραπεζικός κλάδος ήταν αυτός, που για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση αποτέλεσε τον μοχλό της κίνησης πλην όμως ήταν η αντίδραση μετοχών-σηματωρών που έδωσε χρώμα και αποδόσεις σήμερα.

Στις 731,10 (1,63%) το κλείσιμο του ΓΔ, στις 749,45 (2,06%) του ΔΤΡ, ενώ στις 1.32,55 (1,37%) διαμορφώθηκε στο τέλος ο FTSE25. Συναλλαγές περισσότερες των 25,3 εκατ. μετοχές και τζίρος κοντά στα 41,5 εκατ. ευρώ(*) , μεγαλύτερος απ΄ ότι εχθές.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες η ενίσχυση των συναλλαγών, η αύξηση του τζίρου σε μία ανοδική συνεδρίαση (συνέχεια της χθεσινής) παραπέμπει σε κινήσεις traders οι οποίοι μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου (των 726 μον.) προσβλέπουν σε συνέχιση της ανοδικής διόρθωσης προς τον δεύτερο (των 736 μον.). Πρακτικά αυτό αφήνει ανοιχτό ένα σημαντικό περιθώριο αύριο Παρασκευή να…τριτώσει το μίνι σερί απεγκλωβισμού από τις 700 μονάδες, καθώς εχθές-σήμερα διακινήθηκαν περί τα 70 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μερίδιο μεν στον τραπεζικό κλάδο αλλά και αυξημένο σήμερα σε μία ομάδα μετοχών του δείκτη (πέραν των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ).

Είναι ενδεικτικό, πως από το σύνολο του τζίρου μεγάλος ήταν στη μετοχή του ΟΠΑΠ (πήρε σήμερα την σκυτάλη από τον ΟΤΕ), του Μυτιληναίου και της Jumbo που είχαν πιεσθεί τις τελευταίες ημέρες αλλά και των Motor Oil, Viohalco, TITAN, ΕΛΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.ά.

AΝΑΛΥΤΙΚΑ το ρεπορτάζ στο euro2day.gr


Σχολιάστε εδώ