Βρώμικο πόλεμο από το Μαξίμου περιμένουν στη ΝΔ

Βρώμικο πόλεμο από το Μαξίμου περιμένουν στη ΝΔ

-Στον κατήφορο που έχουν πάρει δεν θα τους ακολουθήσουμε, λέει ο Κυριάκος… 

Η… αναζωπύρωση (ανάδειξη) δύο παλαιών υποθέσεων (ΚΕΕΛΠΝΟ, γιος Σαμαρά) από προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις (και τους φόβους ενδεχομένως) που υπάρχουν καιρό τώρα στη Νέα Δημοκρατία. Βάσει αυτών, λοιπόν, στην πορεία προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφύγει σε όλα τα μέσα, ακόμη και στον βρώμικο πόλεμο, με χτυπήματα -δεν αποκλείεται- και κάτω από τη ζώνη.

«Στην αποδρομή της η κυβέρνηση θα επινοήσει σκάνδαλα, θα κάνει καθημερινότητα τις συκοφαντικές διαβολές και τα βρώμικα χτυπήματα», είχε πει στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο Κυρ. Μητσοτάκης. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει στην προσπάθειά της αυτή να χρησιμοποιήσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη, με δικαστές που θα αποδειχθούν πρόθυμοι να υπηρετήσουν τα όποια σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου.

Η καταγγελία του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντ. Μπαλωμενάκη για «μαύρη τρύπα» 89 εκατ. στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ προκάλεσε αρκετό θόρυβο και αντιδράσεις. Δεδομένου όμως ότι στερείτο μιας σταθερής βάσης (αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία), ξεφούσκωσε πολύ γρήγορα και πέρασε στα… αζήτητα.


 Σκληρή γραμμή ζητούν κορυφαία στελέχη


Πριν κοπάσει ωστόσο ο θόρυβος, εφημερίδα φιλικά προσκείμενη στην κυβέρνηση («Documento») επανέφερε στο προσκήνιο την προ εξαετίας υπόθεση με τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Ως μαθητής του Κολλεγίου είχε καταγγελθεί (2012) από την επιβλέπουσα καθηγήτρια ότι στο διαγώνισμα αντέγραφε ή προσπαθούσε να αντιγράψει από συμμαθητές του, η οποία είχε μονογράψει το γραπτό του και τον είχε αποβάλει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπήρξε τότε παρέμβαση του πατέρα Σαμαρά, ο οποίος απαίτησε και πέτυχε την απόλυση της εν λόγω εκπαιδευτικού. Από την έρευνα που ακολούθησε στο Κολλέγιο οι καταγγελίες της τελευταίας (περί αντιγραφής) δεν επιβεβαιώθηκαν και η υπόθεση έκλεισε. Επικαλούμενος το γεγονός αυτό ακριβώς, ο Αντ. Σαμαράς αντέδρασε έντονα στο δημοσίευμα, στέλνοντας μάλιστα εξώδικο προς τον εκδότη της εφημερίδας. Εξίσου έντονη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «άθλιες πρακτικές» και για «κατάπτυστα δημοσιεύματα», αποδίδοντάς τα ευθέως στην κυβέρνηση με σκοπό τη «σπίλωση» ακόμη και συγγενών πολιτικών της αντιπάλων.

Δύο γραμμές
Με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι καθοδόν προς τις εκλογές η κυβέρνηση θα μετέλθει ακόμη και του βρώμικου πολέμου, στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν δύο γραμμές όσον αφορά την τακτική που πρέπει να εφαρμόσουν. «Στον κατήφορο που έχουν πάρει δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε», υπογραμμίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, αποκρούοντας εισηγήσεις στενών συνεργατών του αλλά και κορυφαίων στελεχών για σκληρή γραμμή. Όπως επίσης και τις προτάσεις να ασχοληθούν με υποθέσεις που αφορούν συγγενικά πρόσωπα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρουν συγκεκριμένα τις διαδικασίες ανέλιξης της συζύγου του πρωθυπουργού στην πανεπιστημιακή κοινότητα, τις… δραστηριότητες του υιού του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση αλλά και του συντρόφου της Ρ. Δούρου κ.ά.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι της άποψης ότι όλα αυτά θα στραφούν σε βάρος της κυβέρνησης διότι -όπως υποστηρίζει- «ο κόσμος καταλαβαίνει τι είναι αλήθεια και τι λάσπη και συκοφαντία». Υπάρχουν ωστόσο κορυφαία στελέχη που κινούνται σε άλλη, εντελώς διαφορετική γραμμή. Υπογραμμίζουν ότι η παράταξη δέχεται έναν… πρωτοφανή «πόλεμο λάσπης» και πρέπει να αντιδράσει αναλόγως. «Όταν σου πετάνε βόμβες, εσύ δεν μπορείς να απα­ντάς με βαρελότα», τονίζουν. Επισημαίνουν ακόμη ότι η ήπια στάση που ακολουθείται ως τώρα μπορεί να εκληφθεί (πρωτίστως από τους πολίτες) ως ένδειξη αδυναμίας ή ακόμη και ενοχής και να οδηγήσουν σε επιζήμια για την παράταξη συμπεράσματα. Πόσω μάλλον όταν στην κοινωνία υπάρχει γενικότερη καχυποψία (δυσπιστία) έναντι του πολιτικού κόσμου.

Βγήκαν μαχαίρια από τώρα

Προοίμιο της σκληρής πόλωσης που θα επικρατήσει κατά την προεκλογική περίοδο συνιστά η σφοδρή, εκτός ελέγχου, αντιπαράθεση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες. Στο ανώτατο μάλιστα επίπεδο, καθώς στη διαμάχη έχουν εμπλακεί στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Αναφορές που αγγίζουν τα όρια των ύβρεων και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που κινούνται στη σφαίρα της πολιτικής -και όχι μόνο- συκοφαντίας και της προσβολής. Αφορμή;

Η δημοσιοποίηση από αντιπολιτευόμενη εφημερίδα («Ελεύθερος Τύπος») λίστας με «οδηγίες» προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστούν επικοινωνιακά το ζήτημα των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική. Το Μέγαρο Μαξίμου, διά του διευθυντή του γραφείου Τύπου Θ. Καρτερού, έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, ενώ με επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ ζήτησε εμμέσως να ληφθούν μέτρα κατά της εφημερίδας και των δημοσιογράφων της.

Η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε ως ακριβές το δημοσίευμα και άσκησε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα. Παράλληλα έκανε αναφορά στη θητεία του κ. Καρτερού στο ΚΚΕ και στον «Ριζοσπάστη», την περίοδο που αμφισβητούσε τις συνέπειες για τον πλανήτη από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ. Κι εκεί ακριβώς άρχισε να χάνεται ο έλεγχος. Ο κ. Καρτερός, εν γνώσει του πρωθυπουργού προφανώς, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, αφού χαρακτήρισε κατασκευασμένο το έγγραφο που παρουσίασε η εφημερίδα, κατήγγειλε τη ΝΔ ότι έσπευσε να το υιοθετήσει και σημείωσε: «Και οι γάιδαροι, ελέω Κυριάκου Μαρινάκη, πετούν…». Σε μια σαφή προσπάθεια να συνδέσει -για προφανείς λόγους- τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας με τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη. Στη διαμάχη ενεπλάκησαν ο διευθυ­ντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κ. Ζούλας καθώς και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγκου, που αντάλλαξαν κατηγορίες περί χυδαιότητας.

Σε… ανάλογο ύφος και τόνο ήταν μια ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού Ν. Καρανίκα στο Twitter, ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε: «Όταν η αντιπολίτευση γίνεται από υπόδικο για πρεζεμπορία και φοροφυγά, τότε ξέρεις ότι η ΝΔ είναι η Δεξιά της εποχής που έδινε τα ρέστα της στους εχθρούς δημιουργώντας τάγματα ταγματασφαλιτών. Πραγματικά η αντιπολίτευση πέρασε στη μαφία». Υποστήριζε ακόμη ότι η αστική τάξη της χώρας δεν αντιδρά σε όλα αυτά διότι βρίσκεται υπό την… επήρεια ναρκωτικών.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ