Αγγίζει τ’ αστέρια η ΑΕΚ!

Αγγίζει τ’ αστέρια η ΑΕΚ!

Αγγίζει τους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ! Επικρατώντας επί 65 λεπτά, παρά το ανεξήγητο άγχος στο τέλος. Πέρασε με 2-1 από την Ουγγαρία κόντρα στη Βίντι με τους Κλωναρίδη και Μπακασέτα. 

Μια ανάσα, λοιπόν, από την εκτόξευση στα αστέρια του Champions League βρίσκεται η ΑΕΚ. Παίζοντας εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και παρά την κατάρρευση στο φινάλε, έφυγε με 2-1 από την Groupama Arena της Βουδαπέστης απέναντι στη Βίντι και καλείται να ολοκληρώσει την επιστροφή της στους ομίλους μετά από δώδεκα χρόνια την Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

“Έπιασε” 13άρι και συνεχίζει αήττητη…

Ο Κλωναρίδης στο 34΄ άνοιξε το σκορ, ο Μπακασέτας στο 49΄ έγραψε το 0-2 και μείωσε ο Λάζοβιτς στο 67΄. Με δέκα παίκτες έμεινε η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας στο 23΄ λόγω αποβολής του Χούστι, ενώ αποβλήθηκε και ο Μπακασέτας στο 53΄.

Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο αλλά μετά την αποβολή του Μπακασέτα η ισορροπία αποκαταστάθηκε και ψυχολογικά η Βίντι ανέβηκε. Σημείωσε γκολ και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Αυτό που χρειάζεται τώρα η ΑΕΚ είναι η ηρεμία. Μπορεί η Βίντι να μην φαίνεται μια ομάδα που μπορεί να δυσκολέψει την πρόκριση της Ένωσης στους ομίλους του Champions League, έδειξε όμως πως είναι μαχητική ώστε να κυνηγήσει και αυτή το όνειρο των ομίλων. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Μια σοβαρή ΑΕΚ μπορεί να μπει στ’ αστέρια των ομίλων.


Διαιτητής Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Λάζοβιτς, Νεγκό – Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος

Κόκκινη: Χούστι (23΄) – Μπακασέτας (53΄)

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσιτς, Φιολα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νικόλοφ (54΄ Μάρκο Σέποβιτς), Χάτζιτς, Νεγκό, Κόβατς, Χούστι, Λάζοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66΄ Άλεφ), Σιμόες, Γκάλο, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (81΄ Λόπες), Λιβάγια (86΄ Πόνσε).


Σχολιάστε εδώ