Άφησαν ακάλυπτο το Νοσοκομείο Λέρου

Άφησαν ακάλυπτο το Νοσοκομείο Λέρου

-Για να στείλουν γιατρούς στο Καστελλόριζο

Αφήνουν ακάλυπτο το Νοσοκομείο Λέρου, σε μια εποχή που το νησί έχει κατακλυστεί από τουρίστες, για να πάνε ορισμένους γιατρούς του στο Καστελλόριζο!

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου-Νοσοκομείου Λέρου και τονίζει ότι φέτος για πολλοστή φορά η διοίκηση του νοσοκομείου, υπακούοντας προφανώς σε εντολές του αρμόδιου υπουργείου, υποχρέωσε γιατρούς του νοσοκομείου να πάνε στο Καστελλόριζο για να καλύψουν τις ανάγκες που είναι αυξημένες στο νησί.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λέρου τονίζει ότι δεν είναι αντίθετη στην κάλυψη των ιατρικών αναγκών του Καστελλόριζου, κάθε άλλο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο, δηλαδή με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού ειδικευμένου και έμπειρου, για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα ανακύψουν, μια και το νησί είναι πολύ μακριά από τα μεγάλα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου.

Οι λύσεις που προκρίνει η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, χαρακτηρίζονται… του ποδαριού! Είναι επικίνδυνες, γιατί μετακινούν νέους συναδέλφους χωρίς ειδικότητα για να «καλύψουν» κενά που υπάρχουν σε ειδικευμένους γιατρούς στο ΚΥ Καστελλόριζου (γενικής ιατρικής, παιδιάτρου κ.λπ.).


Σχολιάστε εδώ