Σγουρός κατά Δούρου: Οι πολίτες δεν εξέλεξαν περιφερειάρχη α λα καρτ…

Σγουρός κατά Δούρου: Οι πολίτες δεν εξέλεξαν περιφερειάρχη α λα καρτ…

-Της παραδώσαμε ένα στρωμένο «μαγαζί»

«Οι πολίτες όμως δεν εξέλεξαν περιφερειάρχη α λα καρτ», τονίζει σε άρθρο του στα «Νέα» ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και επισημαίνει:

«Εμπιστεύθηκαν τη συγκεκριμένη διοίκηση για να είναι στο πλευρό τους τόσο στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Για να κάνει πράξη όλα όσα υποσχέθηκε. Για να ελέγξει την κυβέρνηση, και να την ψέξει όταν θα χρειαστεί, όχι για να της κάνει πλάτες.
Για να βρίσκει διεξόδους, όχι για να προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Φευ… Κι όμως τον Σεπτέμβριο του 2014 η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας είχε την τύχη να παραλάβει από εμάς ένα στρωμένο ‘‘μαγαζί’’ που έτρεχε σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς σε σχέση με το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος. Είχαμε αφήσει νοικοκυριό και ταμείο ύψους 350 εκατ. ευρώ, 1,2 δισ. ευρώ πό­ρους από το ΕΣΠΑ, 1.000 μικρά και μεγάλα έργα ολοκληρωμένα και σε εξέλιξη, υπηρεσίες που λειτουργούσαν σωστά και αξιοκρατικά, σχεδιασμούς προ­χωρημένους για να δοθούν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως οι υποδομές στη διαχεί­ριση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Λάθη είχαν γίνει, ναι, παραλείψεις οπωσδήποτε, υπήρχε όμως μία σειρά».


Σχολιάστε εδώ