Ραντεβού στην Τούμπα – Αήττητος ο ΠΑΟΚ φεύγει από την Πορτογαλία με 1-1

Ραντεβού στην Τούμπα – Αήττητος ο ΠΑΟΚ φεύγει από την Πορτογαλία με 1-1

Σπουδαία ισοπαλία 1-1 του ΠΑΟΚ στο Ντα Λούζ της Λισσαβόνας απέναντι σε μία πολύ ανώτερη αλλά και ποιο έτοιμη ομάδα της Μπενφίκα μέσα στην Πορτογαλία. 

Ο ΠΑΟΚ άντεξε την μεγάλη πίεση στο πρώτο ημίχρονο και άντεξε και την πολύ κακή διαιτησία…

Ο Ουάρντα τελικά, πάγωσε το “Ντα Λουζ” και έδωσε ραντεβού στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης αήττητος…

Η ισοπαλία αυτή  δίνει σημαντικές προοπτικές στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που μπορεί στον επαναληπτικό να κερδίσει για πρώτη φορά το χρυσοφόρο εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Η Μπενφίκα από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικότερα στο δεκάλεπτο 23′- 33′ φάνηκε να δυσκολεύει την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ.

Τελικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πίτσι. Ο Σέρβος ρέφερι Μάζιτς σε μαρκάρισμα του Γκέντσον από τον Μαουρίτσιο έδειξε το σημείο του πέναλτι και πέτυχε το γκολ με το οποίο η Μπενφίκα πήρε προβάδισμα.

Στην επανάληψη μετά το πρώτο 15λεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε τους ρυθμούς του και στο 76′ πέτυχε την ισοφάριση με γωνιακό πλασέ του Ουάρντα.

Διαιτητής:  Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Γκέντσον, Αλμέϊδα, Βιερίνια, Πέλκας, Ουάρντα.

Οι συνθέσεις

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (65′ Σίλβα), Πίτσι (79′ Φέλιξ), Σέρβι (79′ Σεφέροβιτς), Φερέιρα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (81′ Σακχόβ), Πέλκας, Λημνιός (52′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (87′ Ακπόμ).

 


Σχολιάστε εδώ