Νηστικούς και χωρίς ατομικό εξοπλισμό έστειλαν τους πυροσβέστες στα Ψαχνά

Νηστικούς και χωρίς ατομικό εξοπλισμό έστειλαν τους πυροσβέστες στα Ψαχνά

Νηστικοί, χωρίς μέσα και με παρωχημένο ατομικό εξοπλισμό έδιναν οι πυροσβέστες τη μάχη με τη φωτιά στα Ψαχνά επί δύο μερόνυχτα! Εξουθενωμένοι, πεινασμένοι, εκτεθειμένοι σε χίλιους κινδύνους λόγω των φθαρμένων μέσων ατομικής προστασίας έδωσαν τη μάχη τους με αυταπάρνηση και ηρωισμό. Όμως, μέχρι πότε θα… ψάχνουμε για ήρωες σ’ αυτή τη χώρα;

Αυτό είναι το νόημα της καταγγελίας-έκκλησης που έκανε προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τους αρμόδιους φορείς η Ενωτική Κίνηση Πυροσβεστών.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι πυροσβέστες ρίχτηκαν νηστικοί στις φλόγες, αφού από το πρωί μόλις στις 6 το απόγευμα τους έδωσαν μεσημεριανό φαγητό, ενώ στις ενισχύσεις που ήρθαν από τη Μακεδονία μετά από έξι ώρες ταξίδι τούς έδωσαν όλο κι όλο ένα κομμάτι ψωμί με λουκάνικο που δεν τρωγόταν! Την επόμενη μέρα την… έβγαλαν με ένα σάντουιτς και μία τυρόπιτα!

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, πολλοί πυροσβέστες επιχειρούν με φθαρμένο ατομικό εξοπλισμό (κράνη, μάσκες, άρβυλα), γιατί έχουν χρόνια να τους τον αντικαταστήσουν και όσοι μπορούν τον έχουν αγοράσει μόνοι τους για την ατομική τους προστασία.


Σχολιάστε εδώ