Συνάντηση Μέρκελ και Πούτιν – Ξαναμοιράζουν τον κόσμο χωρίς τον… Τραμπ;

Συνάντηση Μέρκελ και Πούτιν – Ξαναμοιράζουν τον κόσμο χωρίς τον… Τραμπ;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο Βερολίνο αυτό το Σαββατοκύριακο για να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες θα έχουν πολλά να πουν…

Είναι η δεύτερη φορά σε τρεις μήνες. Η Μέρκελ είχε ταξιδέψει στο ρωσικό παράκτιο θέρετρο του Σότσι τον Μάιο.


 Η Μέρκελ προσπαθεί να διατηρήσει κύριο ρόλο για λογαριασμό της Δύσης στην προσέγγιση με τη Ρωσία. Θέλει να εδραιώσει την ηγεμονία της…


Με αυτή την ευκαιρία, η Μέρκελ θα φιλοξενήσει τον Πούτιν στο κάστρο της Γερμανικής κυβέρνησης στο Schloss Meseberg, λίγο έξω από το Βερολίνο.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν το Σάββατο στις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα (μεσημέρι ET). Η σύσκεψη διοργανώθηκε βιαστικά και ανακοινώθηκε μόλις τη Δευτέρα αυτή την εβδομάδα, όταν ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Steffen Seibert, ανέφερε τα βασικά θέματα που θα επικεντρωθεί στο ζεύγος: η Συρία, η Ουκρανία και ο αγωγός Nord Stream 2.


 Η κατασκευή  του Nord Stream 2, θα επιτρέψει στο ρωσικό αέριο να εισρεύσει στην Ευρώπη χωρίς να περάσει από την Ουκρανία.


Το έργο έχει επικριθεί, καθώς ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα αφήσει την Ευρώπη να εξαρτάται από τη ρωσική ενέργεια, καθώς τα αποθέματα από τη Βρετανία, τη Δανία και τις Κάτω Χώρες μειώνονται.

Η Kristine Berzina, αναλυτής στο thinktank Το γερμανικό Ταμείο Marshall των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι το Nordstream 2 θα είναι το “πιό πικρό” θέμα της συνομιλίας μεταξύ Πούτιν και Μέρκελ.

Με πληροφορίεςπληροφορίες από το CNBC

 


Σχολιάστε εδώ