Η άλλη άποψη: Έχουμε ανάγκη από τα καλύτερα ελληνικά μυαλά

Η άλλη άποψη: Έχουμε ανάγκη από τα καλύτερα ελληνικά μυαλά

Διά χειρός…

…του διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά, από το άρθρο του με τίτλο «Το ορόσημο 2021» (τότε συμπληρώνο­νται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση):

Έχουμε ανάγκη από τα καλύτερα ελληνικά μυαλά

«Η Ελλάδα πήγε πάντοτε μπροστά όταν συνδύαζε τις εγχώριες δυνάμεις με μια πεφωτισμένη ηγεσία και τη δύναμη της διασποράς. Έχουμε ανάγκη από τα καλύτερα ελληνικά μυαλά να μπουν σε μια συζήτηση με εμάς που ζούμε εδώ για το τι έχει πάει στραβά στη χώρα, πώς μπο­ρεί (πρακτικά) να διορθωθεί και ποιοι πρέπει να είναι οι φιλόδοξοι στόχοι μας. Έχουμε την τάση να θαυμάζουμε από μακριά αυτά τα μυαλά και να τα απομονώνουμε, από ανασφάλεια, όταν επιστρέφουν στον τόπο τους. Γιατί ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά της φαυλότητας και του υπερβολικού κυνισμού.
Αναλώσαμε τα τελευταία χρόνια κοιτώντας συνεχώς προς τα πίσω, είτε προς το μακρινό μας παρελθόν για να αναπληρώσουμε λίγη από τη χαμένη αυτοπεποίθησή μας είτε στο πρόσφατο, για να βιαστούμε να πούμε ποιος έφταιξε για τη μεγάλη κρίση. Καιρός να κοιτάξουμε μπροστά ώστε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτόν τον τόπο, όπως του αξίζει».

 


Σχολιάστε εδώ