Δεν εισπράττει το Κίνημα Αλλαγής από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν εισπράττει το Κίνημα Αλλαγής από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ

Ετοιμάζει τη φθινοπωρινή α­ντεπίθεση η Χαριλάου Τρικούπη, με σημείο αφετηρίας την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη (ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου).

Το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά δίνει έμφαση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, που θα επιδιώξει να επανασυνδεθεί με παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν πρωτίστως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πλέον προβληματισμένοι και απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική. Στόχος είναι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, το ΚΙΝΑΛ, να μπορέσει να πιάσει διψήφιο νούμερο στις εθνικές εκλογές και να έχει ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ήδη το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, αν και υπάρχει η εκτίμηση ότι η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου έκαψε το χαρτί του Αλέξη Τσίπρα για εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο.

Όπως σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, «μαζί με την εικόνα παράλυσης και ανικανότητας που φάνηκε στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και των συνεπειών της διαφάνηκαν και οι αποστάσεις που παίρνει πλέον η κοινωνία από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση και η διάρρηξη των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες».

Σημειώνουν επίσης πως σε ένα τέτοιο κλίμα είναι δύσκολο το Μαξίμου να επιχειρήσει εκλογές το φθινόπωρο. Ωστόσο στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι. Ναι μεν αναγνωρίζουν ότι υπέστη φθορά και πλήγμα η εικόνα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ωστόσο, όπως λένε, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάποια χαρτιά ακόμα στα χέρια του και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όλα τα σενάρια είναι ακόμα στο τραπέζι. Από την έξοδο από τα Μνημόνια έως τη ΔΕΘ θα κριθεί η επόμενη μέρα.

Ωστόσο στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει προβληματισμός για ένα μείζον ζήτημα, το οποίο σχετίζεται και με την εκλογική καταγραφή της Κε­ντροαριστεράς. Υπάρχει η αίσθηση ότι η μεγάλη δυσφορία του κόσμου προς την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της πρωτίστως ευνοεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό δημιουργεί σχετικές δυσκολίες ως προς τη στρατηγική και την τακτική που θέλει να καταστρώσει το ΚΙΝΑΛ, αφού το σύνθημα «φύγετε» που ακούγεται όλο και πιο έντονα για την κυβέρνηση από την κοινωνία διοχετεύεται κατά κύριο λόγο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που εμφανίζεται ως ο έτερος πόλος απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Υπάρχει μάλιστα η εκτίμηση πως το κλίμα θα πολωθεί ακόμα περισσότερο και πως με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει εμπόδια για να πιάσει διψήφιο νούμερο η Κεντροαριστερά, καθώς η ακραία πόλωση θα κρατήσει προοδευτικούς ψηφοφόρους κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη πιάσει δουλειά για τη συγκρότηση αξιόμαχων ψηφοδελτίων και για τις εθνικές εκλογές αλλά και για τις δημοτικές – περιφερειακές.


Σχολιάστε εδώ