ΤΕΙ: Απορίες και ερωτήματα για τον διαγωνισμό ωρομίσθιων καθηγητών

ΤΕΙ: Απορίες και ερωτήματα για τον διαγωνισμό ωρομίσθιων καθηγητών

Τι γίνεται με τους ωρομίσθιους καθηγητές των ΤΕΙ; Μέχρι πέρυσι ο διαγωνισμός γινόταν τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του μήνα είχαν βγει τα αποτελέσματα και είχαν ανακοινωθεί και τα προγράμματα σπουδών για να γνωρίζουν τι ύλη θα διδάξουν.

Φέτος, ο διαγωνισμός έγινε τέλος Ιουλίου, πρόγραμμα σπουδών δεν υπάρχει και οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται σε μεγάλο δίλημμα, γιατί η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν μόλις λίγες μέρες κι αυτές το κατακαλόκαιρο, που οι περισσότερες κρατικές υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Έτσι, πολλοί υποψήφιοι κινδυνεύουν να μην επιλεγούν για τυπικά λάθη στις αιτήσεις, αφού δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις γραμματείες των ΤΕΙ για διευκρινήσεις, γιατί όλα τα τηλέφωνα ήταν… κατειλημμένα!

Τα ερωτήματα που τίθενται εν προκειμένω είναι:

Γιατί άργησε τόσο πολύ φέτος να γίνει ο διαγωνισμός;

Γιατί επελέγη μόνο η μέθοδος της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και γιατί όλα έγιναν στην… τούρλα του Σαββάτου, δηλαδή μέσα στο κατακαλόκαιρο, που δεν λειτουργεί τίποτα, και σε συνδυασμό με την ελάχιστη προθεσμία υποβολής αιτήσεων δημιούργησαν κομφούζιο και άφησαν αρκετούς υποψήφιους εκτός διαγωνισμού; Να είναι τυχαία, άραγε, όλα αυτά, ή μήπως έγιναν για να ευνοηθούν κάποιοι;


Σχολιάστε εδώ