Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίας: Ο μόλις 12 ετών, φοιτητής… στο UNAM

Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίας: Ο μόλις 12 ετών, φοιτητής… στο UNAM

Ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίας, που είναι μόλις 12 ετών, συγκέντρωσε βαθμολογία 105 στα 109 στις εξετάσεις και κέρδισε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο UNAM στο Μεξικό για να σπουδάσει βιοϊατρικές επιστήμες.

Ο μικρός από τα εννέα του χρόνια είχε διακριθεί παρακολουθώ­ντας μαθήματα για τη βιοχημική και τη μοριακή βιολογία στη φαρμακοβιομηχανία καθώς και την αναλυτική χημεία. Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς του αγωνίστηκαν να πείσουν το μεξικανικό υπουργείο Παιδείας να του δώσει την άδεια να δώσει εξετάσεις για να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο και το λύκειο και να εισαχθεί στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο.

Δίνοντας συνέντευξη μετά την επιτυχία του δήλωσε: «Θέλω απλώς να σπουδάσω. Αν μου κλείσουν τις πόρτες, θα μπω από το παράθυρο… θα πάω στο μάθημα με το λούτρινο κουκλάκι μου», δήλωσε αναφερόμενος στο πούμα, τη μασκότ της ομάδας ποδοσφαίρου του UNAM.

Παραδέχεται ότι είναι λίγο δύσκολη η παρέα με τα άλλα παιδιά, αλλά είναι πιο εύκολη η συναναστροφή του με ενήλικες. Σε ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας του απάντησε:
«Διάβαζα πολύ, ποτέ δεν είπα ‘‘δεν γίνεται’’ ή ‘‘θα επιστρέψω στο δημοτικό’’. Πάντα υπάρχει τρόπος».

Φωτο: CNN/EPA/Sashenka


Σχολιάστε εδώ