Στα μουλωχτά πήγαν να αυξήσουν  κατά 60% τις αποδοχές των επικεφαλής  των ΔΕΚΟ, στα 6.950 ευρώ!

Στα μουλωχτά πήγαν να αυξήσουν κατά 60% τις αποδοχές των επικεφαλής των ΔΕΚΟ, στα 6.950 ευρώ!

-Όταν η σύνταξη έχει γίνει φιλοδώρημα και οι μισθοί είναι κάτω από 600 ευρώ

Την ώρα που είχε σκάσει η πυρηνική βόμβα στο Μάτι και στη Ραφήνα, όπου άν­θρωποι είχαν καεί ζωντανοί και ο αριθμός των νεκρών ανέβαινε από τη μια στιγμή στην άλλη, με τα σπίτια να έχουν γίνει παρανάλωμα της φωτιάς, η κυβέρνηση βρήκε… κατάλληλη τη στιγμή για να περάσει την αύξηση κατά 60% των αμοιβών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ (προέδρων, αντιπροέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και εντεταλμένων συμβούλων) που έχουν υπαχθεί στο Υπερταμείο… ξεπουλή- ματος για ένα κομμάτι ψωμί, το οποίο φέρει τον τίτλο Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, που έφε­ρε στη Βουλή τη σκανδαλώδη τροπολογία, αναγκάσθηκε να την αποσύρει προ των έντονων αντιδράσεων όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν ότι δεν σέβεται τίποτε, ούτε τα θύματα της πυρκαγιάς ούτε το εθνικό πένθος που είχε κηρυχθεί.
Με την εν λόγω ρύθμιση καταργούσε το ανώτατο όριο μηνιαίων αποδοχών 4.631 ευρώ για τους επικεφαλής των κρατικών επιχειρήσεων και όριζε ότι οι αποδοχές τους μπορούν να ανέρχονται μέχρι το 90% των αποδοχών του προ­έδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή μέχρι 7.384 ευρώ.

Έτσι, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των μελών της διοίκησης των ΔΕΚΟ αυξάνονταν κατά 60%! Ήτοι, από 4.631 ευρώ που είναι σήμερα, με τη ρύθμιση της υφυπουργού Οικονομικών θα ανέβαιναν στα 6.946 ευρώ. Και την αύξηση αυτή θα την έπαιρναν οι πρό­εδροι, οι αντιπρόεδροι, οι διευθύνοντες και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των ΔΕΚΟ. Και… προτεραιότητα θα είχαν εκείνες που έχουν έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο και απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζομένους.
Τις προϋποθέσεις καλύπτουν:
• η ΕΥΔΑΠ, με έσοδα 327,5 εκατ. ευρώ και 2.270 εργαζομένους,
• η ΔΕΗ, με 4.967,4 εκατ. ευρώ και 17.519 εργαζομέ­νους,
• ο ΟΑΣΑ, με 182,4 εκατ. ευρώ και 7.896 εργαζομέ­νους και
• τα ΕΛΤΑ, με 342,9 εκατ. ευρώ και 7.186 εργαζομέ­νους.


Σχολιάστε εδώ