SOS εκπέμπουν από τον ΣΥΡΙΖΑ: Να μην ξαναγίνουμε μικρό κόμμα

SOS εκπέμπουν από τον ΣΥΡΙΖΑ: Να μην ξαναγίνουμε μικρό κόμμα

-Όλοι οι σχεδιασμοί και οι συσκέψεις του στενού επιτελείου του Τσίπρα γίνονται στη βάση τού πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατηθεί ψηλά, πάνω από το 20%

Ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος Συριζαίος για τις επιπτώσεις που θα έχει στην κάλπη η μετάλλαξη του κόμματος σε σημαιοφόρο των Μνημονίων και όλων των σκληρών μέτρων, μετάλλαξη που μίκρυνε τις αποστάσεις από τη ΝΔ, δεν είχε την παραμικρή ανησυχία για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα μπορούσε να είναι δεύτερο κόμμα, με τη διαφορά να είναι μικρή και τις κάλπες να πιστοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ήρθαν για να μείνουν. Εξέλιξη που την «έβλεπαν» ακόμη και στελέχη της ΝΔ – μέχρι και ο επικοινωνιολόγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Λούλης, το έχει γράψει επανειλημμένα.

Επισήμαιναν, μάλιστα, ότι η «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια στις 21 Αυγούστου θα δώσει αέρα στα πανιά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όλα αυτά, όμως, πριν από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, που ήταν μοιραία για τη χώρα και τους κατοίκους του Ματιού, του Νέου Βουτζά, της Ραφήνας και της Κινέτας.

Η πύρινη κόλαση, με τους 90 νεκρούς, έφερε τα πάνω κάτω, ανέτρεψε τα πάντα, μαζί και όλους τους υπολογισμούς του Μαξίμου για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ, στη χειρότερη περίπτωση, θα ήταν δεύτερος στις κάλπες, με μικρή όμως διαφορά. Θεωρούσαν, μάλιστα, ότι η ΝΔ δεν θα είχε αυτοδυναμία, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα ήταν μέσα στο παιχνίδι, και μάλιστα ως ισχυρός παίκτης.

Όλα αυτά, όμως, αποτελούν πλέον παραμύθι. Οι φιέστες που είχαν προετοιμασθεί κάηκαν στο Μάτι, όπως έγραφε στο πρωτοσέλιδό του το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, και μαζί χάθηκαν και τα… έσοδα (κλίμα και ψήφοι) που προσμετρούσε ο Τσίπρας…

Στην ίδια ακριβώς γραμμή ήταν και η Eurasia, υπογραμμίζοντας: «Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική καταστρέφουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από το Μνημόνιο και χαλάνε τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να εξαργυρώσει πολιτικά το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης».

Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες, στις συζητήσεις που κάνουν η αγωνία που πλανάται είναι να μην ξαναγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις μέρες που ήταν στο 3%, να μην ξαναγίνει ένα μικρό κόμμα, που δεν θα έχει ρόλο. Και αυτός ο φόβος είναι διάχυτος, καθώς έχουν πλέον γνώση τού τι σημαίνει εξουσία… Μέσα και έξω από τη χώρα. Και αυτό τον… παράδεισο δεν θέλουν να τον χάσουν…
Ξέρουν ότι το κλίμα σε όλη τη χώρα είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση και το κόμμα.

Και πλέον στο κάδρο των λαϊκών αντιδράσεων έχει μπει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που μέχρι τώρα ήταν το κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, αλλά πλέον δεν είναι στο απυρόβλητο. Και αυτό το γνωρίζει, γι’ αυτό και πήγε ξημερώματα στο Μάτι χωρίς να έχει ανακοινωθεί, χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, για να μην το μάθουν οι τραγικοί κάτοικοι, που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τα πάντα –άλλοι τα παιδιά τους, άλλοι τους γονείς τους, άλλοι τους γείτονές τους ή τους φίλους τους–, και υπάρξουν αποδοκιμασίες και επεισόδια.

Επιχείρηση «Σώστε τον Τσίπρα»…
Το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου το έχουν πιάσει οι… κεραίες της Νέας Δημοκρατίας και σε συσκέψεις της ηγετικής της ομάδας μιλούν με βάση τις πληροφορίες που έχουν για την επιχείρηση να προστατευθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός, να μείνει έξω από το κάδρο των ευθυνών.

Τώρα θυμήθηκαν τα αυθαίρετα…
Στο μεταξύ, σε μια… απόπειρα να αλλάξουν την ατζέντα, να φύγουν τα φώτα από το πρωτοφανές, το απίστευτο αλαλούμ που επικράτησε σε όλον τον κρατικό μηχανισμό, δυστυχώς και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, αλαλούμ που κόστισε ζωές, προσπαθούν να στρέψουν το ενδιαφέρον στις μπουλντόζες που… θα γκρεμίσουν τα αυθαίρετα, κάποια από τα οποία νομιμοποίησε η σημερινή κυβέρνηση. Μόνο που αυτές οι ενέργειες δεν φέρνουν πίσω τους νεκρούς, τα αθώα θύματα της ανικανότητας της εξουσίας.

Ούτε και ψήφους…


Σχολιάστε εδώ