Στόχος του προξενείου οι έλληνες αλεβίτες

Στόχος του προξενείου οι έλληνες αλεβίτες

Παιχνίδια με τους αλεβίτες ξεκίνησαν οι εκπρόσωποι του τουρκισμού στη Θράκη με αφορμή την παραδοσιακή τελετή που γίνεται κάθε χρόνο στα Χίλια.

Μάθαμε από την ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» ότι έγινε σύσκεψη στα γραφεία της «ΤΕΞ» ώστε, «διασφαλίζοντας την ενότητα και την ομοψυχία μεταξύ των αλεβιτών-μπεκτασήδων ομογενών μας, να γίνει μία και μόνη εκδήλωση. Αλλά, παρά τις τόσες καλόβουλες προσπάθειες, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να φτάσουν σε έναν κοινό τόπο οι ομογενείς μας που υποστήριξαν την ασυμφωνία.

Πιστεύουμε πως η συνεχιζόμενη αυτή ταραχή μεταξύ των ομογενών μας αποτελεί παραβίαση της αλεβίτικης κουλτούρας, που έχει ως θεμέλιο την αγάπη και την ανεκτικότητα και επίσης αποτελεί μια θλιβερή εικόνα για όλους τους ομογενείς μας που ζούνε στη ‘‘Δυτική Θράκη’’». Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η Συμβουλευτική κατ’ εντολή του προξενείου επιχειρεί να ισοπεδώσει τις διαφορετικότητες στη μουσουλμανική μειονότητα ώστε να υπάρξει πλήρης ομογενοποίηση και ενότητα.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές πολλές. Μήπως η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους έλληνες αλεβίτες από τις επιθέσεις του προξενείου;

[email protected]

Φωτο: tanea-diaspora.net


Σχολιάστε εδώ