Φωτιές άναψε στο Μαξίμου ο Κοτζιάς!

Φωτιές άναψε στο Μαξίμου ο Κοτζιάς!

-Και στις σχέσεις του με τον Τσίπρα

Λάδι στη φωτιά που έκαιγε στα ενδότερα της κυβέρνησης έριξε, καθώς φαίνεται, με την ανακοίνωσή της για τις πυρκαγιές η Κίνηση «Πράττω», βασικά στελέχη της οποίας είναι οι Ν. Κοτζιάς και Ν. Τόσκας. Ανακοίνωση που όχι μόνον εξόργισε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά κατά πολλούς αποτέλεσε και την αφορμή ούτως ώστε ο πρωθυπουργός να κάνει αποδεκτή τη δεύτερη κατά σειρά παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ταυτόχρονα έφερε νέα, βαριά σύννεφα στις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Κοτζιά.

Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση «Πράττω» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των Μνημονίων δεν καταφέραμε να αλλάξουμε, όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις με τις οποίες το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής είχε μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε». Επί της ουσίας, η Κίνηση στην ανακοίνωσή της αυτή διέπραξε τρία βασικά «αδικήματα»:

Πρώτον, ζήτησε «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για την αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς. Λέξη που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε στο επίσημο λεξιλόγιο της κυβέρνησης.

Δεύτερον, αναγνώρισε την αποτυχία της κυβέρνησης να αλλάξει τα κακώς κείμενα στη χώρα, κάτι που δεν συνάδει με τη γραμμή που έχει χαράξει το Μαξίμου, βάσει της οποίας συγκρούστηκε με τα συμφέροντα και τους «σκοτεινούς μηχανισμούς» που δρουν στη χώρα.

Τρίτο «αδίκημα», η αποδοχή, εκ μέρους της Κίνησης, ότι τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια η κυβέρνηση κινείται στον αστερισμό των Μνημονίων!

Ως αιχμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ερμηνευτεί η αναφορά στην ανακοίνωση ότι η Κίνηση «Πράττω» αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα Κίνηση, κάτι που δεν έχει κάνει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καλεί τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα στον επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης. Ένας επιπλέον λόγος που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού είναι το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για την ανακοίνωση – πριν δοθεί στη δημοσιότητα εννοείται.


Σχολιάστε εδώ