Υπάλληλοι του ΕΟΤ κατέβασαν ιταλούς τουρίστες από τα πούλμαν

Υπάλληλοι του ΕΟΤ κατέβασαν ιταλούς τουρίστες από τα πούλμαν

– Τους χάλασαν το πρόγραμμα, όλα τα ξένα sites έγραφαν για τα… καψόνια που γίνονται στον Πειραιά για καθαρά… γραφειοκρατικούς λόγους!

Απίστευτα πράγματα, που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα μας και πληγώνουν βαθιά την τουριστική βιομηχανία, ακριβώς τώρα που πάει να γυρίσει σελίδα και να καταστεί σημαντικός πυλώνας ενίσχυσης της εθνικής μας οικονομίας, έγιναν το πρωί της περασμένης Τρίτης στον Πειραιά στον χώρο αποβίβασης των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια.

Υπάλληλοι του ΕΟΤ, με τη συνεργασία οργάνων του Λιμενικού Σώματος, που υποχρεωτικά ήταν παρόντα γιατί πρόκειται για χώρο ευθύνης τους, κατέβασαν από τα πούλμαν που είχαν επιβιβασθεί εκατοντάδες ιταλούς τουρίστες που ήθελαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη, την Αθήνα και κάποια σημεία του Πειραιά! Απορημένοι οι τουρίστες ρωτούσαν για ποιον λόγο τους χαλάνε το πρόγραμμά τους και αγανακτισμένοι φώναζαν στα ιταλικά «αίσχος» και «ντροπή».


 Τι παιχνίδια παίζονται στο λιμάνι;


Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι δεν ήθελαν να ξαναδούν ούτε… ζωγραφιστή την Ελλάδα μετά το καψόνι που τους έκαναν. Για να φτάσουν λοιπόν στο σημείο να εξαγριωθούν, ποιος ξέρει τι τους έκαναν οι υπάλληλοι του ΕΟΤ, που υποτίθεται ότι έχουν χρέος να διευκολύνουν τους τουρίστες και να προάγουν το τουριστικό μας προϊόν, και οι λιμενικοί.

Το άσχημο είναι πως γίναμε διεθνώς ρεζίλι από μια καθαρά γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να ξεπερασθεί χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση. Και όπως μάθαμε ο λόγος που κατέβασαν τους τουρίστες από τα πούλμαν ήταν πως δεν ήταν παρών ο ιδιοκτήτης του γραφείου που παρέλαβε τους τουρίστες και είχε στείλει κά­ποιους υπαλλήλους του!

Η αρμόδια υπουργός και τα ανώτερα στελέχη του υπουργείου γνωρίζουν άραγε το γεγονός; Και αν ναι, τι έχουν να πουν για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων τους; Τι παιγνίδια παίζονται στο λιμάνι με τους υπαλλήλους του ΕΟΤ, τους λιμενικούς και τις εταιρείες; Γιατί κάποια πούλμαν παρκάρουν όπου θέλουν και δεν τα… ενοχλεί κανένας και κάποια άλλα, άλλων εταιρειών, έχουν… στοχοποιηθεί;

Πρέπει το υπουργείο Τουρισμού, ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά Ανδρέας Θεοφίλου, που έχει δώσει δείγματα γραφής σε ικανότητα και εντιμότητα, να επέμβουν και να δουν τι γίνεται. Ποιοι παίζουν παιγνίδια και με ποιους σε βάρος του τουριστικού μας προϊόντος και του Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ