Φώφη: Εγκληματικές οι ευθύνες για τις πυρκαγιές

Φώφη: Εγκληματικές οι ευθύνες για τις πυρκαγιές

Ανεβάζει στροφές το ΚΙΝΑΛ με κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των φονικών πυρκαγιών, των συνεπειών τους και κυρίως για τους χειρισμούς που έγιναν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια η Φώφη Γεννηματά έδωσε το έναυσμα για αυτήν τη σκληρή κριτική, που φτάνει ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε πως «ανεξάρτητα από το πώς μπήκε η φωτιά, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο ήταν να ελεγ­χθεί λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών φαινομένων, γιατί δεν προστάτεψαν τον κόσμο εφαρμόζοντας έγκαιρα το προβλεπόμενο σχέδιο οργανωμένης εκκένωσης των απειλούμενων περιοχών»; Επίσης η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για τεράστιες πολιτικές ευθύνες αλλά και για ποινικές ευθύνες που πρέπει να αναζητήσει η Δικαιοσύνη.

Επίσης το ΚΙΝΑΛ ανεβάζει τους τόνους και για το θέμα των αυθαιρέτων, καθώς κάνει λόγο για υποκρισία της κυβέρνησης. «Στην κυβέρνηση αναζητούν πανικόβλητοι άλλοθι και προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη για την ολιγωρία και τις εγκληματικές τους πράξεις και παραλείψεις στην αυθαίρετη δόμηση και στους πολίτες», λένε σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι Περιβάλλοντος και Εσωτερικών Γιώργος Αρβανιτίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα.

«Είναι υποκρισία να μιλούν για αυθαίρετα. Οι ευθύνες για τους τραγικούς χειρισμούς της Δευτέρας 23 Ιουλίου δεν παραγράφονται, δεν συμψηφίζονται και θα ακολουθούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», λένε.

Στους σχεδιασμούς της Χαριλάου Τρικούπη είναι να έχουν ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου μια συνεκτική πρόταση και για τη δασοπροστασία αλλά και για τα αυθαίρετα. Το βάρος της αντιπαράθεσης στη Βουλή θα μεταφέρει το ΚΙΝΑΛ, καθώς έθεσε εννέα καίρια ερωτήματα σε ερώτηση που κατέθεσε αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα πλήρες χρονικό για την τραγωδία, ενώ ζητά και την κατάθεση εγγράφων που αφορούν κλήσεις και συνομιλίες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στο ΕΚΑΒ, στο ΕΚΕΠΥ κ.ά.


Σχολιάστε εδώ