Μυστική η αμοιβή της doBank για «κόκκινα» δάνεια 1,8 δισ. ευρώ που θα διαχειρισθεί!

Μυστική η αμοιβή της doBank για «κόκκινα» δάνεια 1,8 δισ. ευρώ που θα διαχειρισθεί!

Η doBank, θυγατρική της Fortress, που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής προβληματικών δανείων στην Ιταλία, αναλαμβάνει τη διαχείριση «κόκκινων» δανείων ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία χρωστάνε 300 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις σε πάνω από δύο τράπεζες.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της doBank και των τραπεζών Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς μετά από διαπραγματεύσεις και τον διαγωνισμό που έγινε, στον οποίο πήραν μέρος 30 εταιρείες. Αν η διαχείριση είναι αποτελεσματική, το χαρτοφυλάκιο που θα ανατεθεί μπορεί να ανέλθει στα 8 δισ. ευρώ.

Ερωτήματα, πάντως, προκαλεί το ότι στην ανακοίνωση της συμφωνίας δεν υπήρξε ούτε από την πλευρά των τεσσάρων τραπεζών ούτε από την ιταλική εταιρεία καμία απολύτως αναφορά στην αμοιβή της doBank. Ποιο είναι το ποσοστό της αμοιβής από τη ρύθμιση ή την αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που ήταν η βάση της διαπραγμάτευσης;
Είναι γεγονός, πάντως, ότι είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια κοινής διαχείρισης των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς τις τράπεζες μετά τον εξωδικαστικό μηχανισμό.


Σχολιάστε εδώ