Δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα εν μέσω… «εμφυλίου»

Δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα εν μέσω… «εμφυλίου»

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας υπογράμμισαν στην παρουσίασή τους πως είδαν ως μια μεγάλη πρόκληση την ενασχόλησή τους με τον Παναθηναϊκό σε μια δύσκολη καμπή στην ιστορία του συλλόγου.

Ο έλληνας τεχνικός τόνισε πως ήθελε να εργαστεί στην αγαπημένη του ομάδα, ενώ ο τεχνικός διευθυ­ντής του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν τη φετινή σεζόν. Όπως υπογράμμισαν, ο πρώτος τους στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα όμως πρέπει να γίνει υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Με πρώτη και καλύτερη τη σφοδρή αντιπαράθεση Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου, με φόντο τη «Λεωφόρο», που ίσως καταλήξει στα δικαστήρια.
Δεν είναι αιτία της κόντρας Γιαννακόπουλου – Αλαφούζου το χρέος της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη. Μία απλή αφορμή είναι. Ο «πόλεμος» ξεκίνησε όταν ο Αλαφούζος αρνήθηκε πρόταση του Γιαννακόπουλου για το μάνατζμεντ της ΠΑΕ και επέμεινε να συζητήσει με τον Πιεμπονγκσάντ για την πώληση της ΠΑΕ.

Το αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη πιστεύει ότι παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του με όχημα τον Παναθηναϊκό.

Δεν θεωρεί τυχαίο, για παράδειγμα, πως όταν ήταν σχεδόν έτοιμη η συμφωνία για την ΠΑΕ εμφανίστηκε ο Ταϊλανδός στην Ελλάδα με πρόταση. Ή πως όταν το «Athens Alive» έπαιζε ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας, έκανε κι ένα ταξίδι στη χώρα μας ο Πιεμπογνσκάντ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πιστεύει ότι όλο αυτό το σκηνικό αφορά τις… μπίζνες κάποιων και ότι ο Αλαφούζος θα παραμείνει στην ΠΑΕ, αφού ο ΠΑΟ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια βιτρίνα εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Ο Αλαφούζος από την πλευρά του κατηγόρησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ότι προσπαθεί να τορπιλίσει την πώληση της ΠΑΕ στον Παϊρότζ.

Και το κλίμα όλο και θα πολώνεται όσο δεν ολοκληρώνεται το deal για την αγορά των μετοχών από την Panasia. Και ελλοχεύει ο κίνδυνος για έναν «εμφύλιο», που, συν τοις άλλοις, μπορεί να αφήσει την ομάδα χωρίς… σπίτι, αν τελικά δεν δοθεί στην ΠΑΕ το παραχωρητήριο για τη «Λεωφόρο». Πάντως, τόσο η Παναθηναϊκή Συμμαχία όσο και η πλειοψηφία των οπαδών έχουν δείξει ξεκάθαρη προτίμηση για το ποιος θέλουν να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ. Και δεν είναι έκπληξη ότι αυτός ακούει στ’ όνομα Δημήτρης Γιαννακόπουλος.


Σχολιάστε εδώ