Λέσβος

Λέσβος

Ενα στολίδι του βορειοανατολικού Αιγαίου

Λέσβος ή Μυτιλήνη, όπως συνηθίζεται να ονομάζεται ολόκληρο το νησί από την ομώνυμη πρωτεύουσά του, ένα στολίδι του βορειοανατολικού Αιγαίου που κρατάει ακόμη κάτι από τον ρομαντισμό και την παρθενικότητα του παλαιού καιρού.

 

Ένα «πλατανόφυλλο» ριγμένο στο Αιγαίο μεταξύ Ανατολής και Δύσης σάς προσκαλεί να ανακαλύψετε το πολύπλευρο πρόσωπό του και να νιώσετε τη φιλοξενία των ανθρώπων του. Και εκείνο ως αντάλλαγμα θα σας αποκαλύψει όλους του τους «θησαυρούς», που σίγουρα θα αποτυπωθούν ανεξίτηλα στη μνήμη και την καρδιά σας.

Φωτο+βίντεο: visitgreece.gr


Μια από τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Λέσβου, που ίσως λίγοι μόνο γνωρίζουν πως υπάρχει σε τέτοιο βαθμό, είναι οι καταρράκτες της. Πρόσφατα ομάδα φυσιολατρών επισκέφτηκε και μελέτησε 14 συνολικά καταρράκτες σε όλο το νησί, που μαζί με το φράγμα της Ερεσού συνθέτουν ένα μοναδικό υδάτινο περιβάλλον.

Αν καλοκαίρι για εσάς σημαίνει δραστηριότητες όλων των ειδών στις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού, στην πλαζ Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, στον Μόλυβο, στην Πέτρα, στην Άναξο, στο Σίγρι, στη Σκάλα Ερεσού, στη Σκάλα Καλλονής, στα Βατερά, στον Άγιο Ισίδωρο σάς περιμένουν απίθανα beach sports.

Κείμενα-φωτο: lesvosgreece.gr


Σχολιάστε εδώ