Ουσιαστική εξέλιξη υπάρχει στο θέμα των οικοπέδων Ρετσίνα…

Ουσιαστική εξέλιξη υπάρχει στο θέμα των οικοπέδων Ρετσίνα…

…επί της ομώνυμης οδού, που οδηγεί στη Λεύκα. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και ο δήμος έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση στην Εθνική Τράπεζα, που έχει στην κατοχή της το ακίνητο, για να καταστεί δυνατόν να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με την πρόταση του δήμου, το ακίνητο θα απελευθερωθεί από την πολεοδομία για να μπορεί να οικοδομηθεί, αν ο δήμος πάρει τα δέκα από τα 27 στρέμματα που καλύπτει.

Στα 17 στρέμματα που θα μείνουν στην τράπεζα μπορεί να οικοδομήσει κτίρια κατοικιών ή γραφείων και ο δήμος στα δέκα στρέμματα που θα πάρει θα διαμορφώσει χώρους πρασίνου, ενώ θα χτίσει έναν χώρο 1.000 τ.μ για να δημιουργήσει έναν μικρό χώρο πολιτισμού.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα γίνει στις 30 Ιουλίου ή την 1η Αυγούστου, θα έρθει προς ψήφιση ολόκληρη η μελέτη για την ανάπλαση του Μικρολίμανου. Και αφού πάρει την έγκριση του συμβουλίου θα προωθηθεί στις διάφορες υπηρεσίες, ώστε στις αρχές του νέου χρόνου να έχει μπει ο ανάδοχος και να αρχίσουν οι εργασίες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι στο τέλος της άνοιξης του 2019 και πάντως πριν από τις εκλογές το έργο να έχει ολοκληρωθεί και τα καταστήματα να λειτουργούν.

Τα δύο γηπεδάκια του μπάσκετ, που βρίσκονταν μπροστά από τη λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι, δεν υπάρχουν πλέον. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη αποφάσισε να τα ξηλώσει και στη θέση τους να δημιουργηθούν δύο σύγχρονα γήπεδα τένις. Ήδη έχουν δοθεί οι απαραίτητες άδειες από τον ΕΟΤ (σ.σ.: Στον ΕΟΤ ανήκει η παραλία του Πασαλιμανιού) και τα έργα έχουν αρχίσει. Να σημειώσουμε ότι ο Πειραιάς έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι μια πόλη που περιβάλλεται από ακτές, από τις οποίες όμως του ανήκουν μόνο δύο: Τα Βοτσαλάκια και η Φρεαττύδα! Το λιμάνι ανήκει στην Cosco, η Σχολή Δοκίμων στο υπουργείο Άμυνας, η Πειραϊκή από τη Σχολή Δοκίμων μέχρι το Νοσοκομείο «Μεταξά» στην Αρχαιολογία (υπουργείο Πολιτισμού, λόγω Κονώνειων Τειχών), η Ζέα και το Πασαλιμάνι στον ΕΟΤ και ο περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ στο ΤΑΙΠΕΔ!


Σχολιάστε εδώ