Η συνταγή για να γίνεις εκατομμυριούχος

Η συνταγή για να γίνεις εκατομμυριούχος

-Την προσφέρουν πέντε επιτυχημένοι δισεκατομμυριούχοι

Ρωτήθηκαν πέντε αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι τι θα έκαναν αν πτώχευαν. Η απάντηση των Μαρκ Κιούμπαν, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Μπάρμπαρα Κορκόραν, Μάρκους Λεμονή και Τζιμ Κουκ ήταν ότι θα συνέχιζαν να εργάζονται και με σκληρή δουλειά θα κατάφερναν να βρουν νέες ευκαιρίες.

• Ο Μαρκ Κιούμπαν, γνωστός στις ΗΠΑ ως ένας από τους επενδυτές του ριάλιτι «Shark Tank» του ABC, είπε πως αν έχανε όλα του τα χρήματα, που φθάνουν τα 3,8 δισ. δολάρια, θα προχωρούσε χωρίς να χάσει χρόνο σε δύο ενέργειες: Θα έβρισκε δουλειά το βράδυ ως μπάρμαν και το πρωί ως πωλητής. Και είναι βέβαιος ότι θα πετύχαινε και πάλι, αν και δεν είναι σίγουρος πως θα κατάφερνε να ξανακερδίσει όλα όσα είχε.

«Για να είσαι δισεκατομμυριούχος, θα πρέπει να έχεις λίγο την τύχη με το μέρος σου», είπε ο Μαρκ Κιούμπαν, αν και δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα κατάφερνε να κερδίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

• Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής του Ομίλου Virgin, με περιουσία 4,8 δισ. ευρώ, είπε: «Θα ανέτρεχα στις σημειώσεις μου, θα εντόπιζα τις καλύτερες ιδέες που είχα ξεχάσει και θα άρχιζα να τις εφαρμόζω». Και πρόσθεσε: «Αν είσαι επιχειρηματίας, παραμένεις διά βίου επιχειρηματίας. Ξέρω πολύ καλά ότι κάπου θα έβρισκα μια ευκαιρία και θα την εκμεταλλευόμουν».

• Η Μπάρμπαρα Κορκόραν, αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας με περιουσία 80 εκατ. δολαρίων από επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης από τη δεκαετία του 1970, δήλωσε ότι, αν έχανε ξαφνικά όλη την περιουσία της, θα έβρισκε δουλειά ως σερβιτόρα!

• Ο Μάρκους Λεμονής, ο οποίος γεννήθηκε στον Λίβανο και τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι Ελληνοαμερικανών από τη Φλόριντα, διευθύνων σύμβουλος των επιχειρήσεων Camping World και Good Sam Enterprises, με 6.000 εργαζομένους και τζίρο 2,5 δισ. δολάρια το 2013, ο οποίος παρουσιάζει και το ριάλιτι «The Profit» στο CNBC, υποστήριξε: «Αν τα έχανα όλα σήμερα και ήμουν αναγκασμένος να αρχίσω από την αρχή, θα πουλούσα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι ότι δουλεύεις με τα αποθέματα κάποιου άλλου, ενώ ελέγχεις το πρόγραμμά σου. Μπορώ να σηκώνομαι στις 5 το πρωί και να εργάζομαι μέχρι τις 10 το βράδυ. Αυτό πολύ μου αρέσει».

• Ο Τζιμ Κουκ, συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Boston Beer Company, της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας λάγκερ στις ΗΠΑ, είπε ότι πριν από 10 χρόνια τα είχε χάσει σχεδόν όλα.

Ένα ελάττωμα στα μπουκάλια της μπίρας που έφτιαχνε η εταιρεία του τον ανάγκασε να αποσύρει 25 εκατ. κομμάτια. Δεν έχει, όμως, ιδέα τι θα έκανε σήμερα. «Το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να πάρω έναν μήνα άδεια και να σκεφτώ τι θα κάνω»!


Σχολιάστε εδώ