ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Απαγορεύουν ενέργειες πρόληψης των πυρκαγιών στα δάση

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Απαγορεύουν ενέργειες πρόληψης των πυρκαγιών στα δάση

Όπως αποκαλύπτει το Πειραϊκό ραδιόφωνο ΚΑΝΑΛΙ1, τα επόμενα 10 χρόνια απαγορεύεται η προληπτική αποψίλωση των δασικών εκτάσεων της περιφέρειας Πειραιά, σύμφωνα με απόφαση του δασαρχείου Πειραιά που εκδόθηκε στις 14 Ιουνίου του 2018, προχώρησε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο δήμαρχος Αγκιστρίου Γιάννης Αθανασίου.  

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα, η δασική αστυνομική διάταξη του δασάρχη Πειραιά Πέτρου Σακκά που εκδόθηκε στις 14 Ιουνίου 2018 με αριθμ. πρωτ. 49611/1665, αναφέρει μεταξύ άλλων


 «απαγορεύουμε σε ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητας του δασαρχείου Πειραιά για 10 χρόνια την υλοτομία, κλάδευση ή εκρίζωση κάθε δασικού δέντρου, θάμνου, φρύγανου και χόρτου για λόγους προστατευτικούς, δασοπονικούς, τουριστικούς και γενικά για λόγους κοινής ωφέλειας».


Ουσιαστικά με την διάταξη αυτή απαγορεύεται να γίνονται οι επιβεβλημένες εργασίες πρόληψης των πυρκαγιών σε δασικές περιοχές όπως αποψίλωση, αντιπυρικές ζώνες (οι οποίες φυσικά απαιτούν το κόψιμο δέντρων) κλπ..

Την ώρα που θρηνούμε δεκάδες θύματα από τις φωτιές και μια ολόκληρη πόλη, το Μάτι, έχει γίνει στάχτη, οι αρμόδιοι αποφασίζουν ότι δεν πρέπει να πάρουμε κανένα προληπτικό μέτρο κατά των πυρκαγιών. Ελλάς το μεγαλείο σου…

(σ.σ.) Αφορμή της αποκάλυψης, στάθηκε το θέμα των ελεύθερων κατασκηνωτών στο νησί, που συζητήθηκε στην εκπομπή «Μένουμε Πειραιά», καθώς κάθε χρόνο εντείνεται το φαινόμενο, με αποτέλεσμα την αυξημένη επικινδυνότητα των πυρκαγιών.

Σχολιάστε εδώ