Τους «320» διανοούμενους τώρα τους έπιασε ο πόνος για το Σκοπιανό;

Τους «320» διανοούμενους τώρα τους έπιασε ο πόνος για το Σκοπιανό;

Πού ήταν 25 χρόνια;

-Αντέγραψαν μαύρες εποχές, όταν τέτοιες δηλώσεις στήριξης ήταν στην ημερήσια διάταξη…
-Ποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή κάποιων που τους έβαλαν εν αγνοία τους;

«Το κείμενο στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών συντάχθηκε μετά από αίτημα πανεπιστημιακών και διανοούμενων της διεθνούς κοινότητας που θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη συγκεκριμένη συμφωνία», έσπευσε να δηλώσει ο… συντονιστής της μάζωξης των υπογραφών και πρώτος υπογράφων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας μετά τα σχόλια ότι τέτοιες μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης καταστάσεις, τις οποίες πλήρωσε ακριβά ο τόπος. Και, κατά σύμπτωση, προχθές ήταν η μαύρη επέτειος.

Λέτε, κύριε Δουζίνα, ότι ήταν αίτημα των διανοουμένων η σύνταξη του κειμένου στήριξης. Προφανώς, θα σας υπέβαλαν το αίτημά τους εγγράφως… Δώστε το στη δημοσιότητα για να το πιστέψουμε και να τους ευχαριστήσουμε που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για το Σκοπιανό, για το οποίο 25 χρόνια τώρα λέξη δεν είχαν πει. Και τώρα έτρεξαν να προσφέρουν τη στήριξή τους σε μια συμφωνία στην οποία είναι αντίθετη η πλειονότητα του ελληνικού λαού, ενώ διαφωνεί και πάνω από τη μισή Βουλή.

Πέραν όμως αυτού, τρεις από αυτούς με δημόσια δήλωσή τους, η Λένα Αλκαίου, η Νένα Βενετσάνου και ο Κυριάκος Κατζουράκης, κατήγγειλαν ότι έβαλαν την υπογραφή τους χωρίς να τους ρωτήσουν. Αντιλαμβάνεστε, κύριε Δουζίνα, τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιοι από εκείνους που ανέσυραν από το μακρινό παρελθόν δηλώσεις στήριξης «κυβερνήσεων», που δεν είχαν καμία επαφή με τον λαό και τα εθνικά συμφέροντα, πλαστογράφησαν τις υπογραφές των τριών, όπως και άλλων πολλών (μιλούν για 80), αλλά δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν δημόσια για να μην έχουν τίποτε… ιστορίες.

Τελικά, το κείμενο των «320» έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι αυτουργοί της Συμφωνίας των Πρεσπών ανησυχούν. Γιατί κάθε άλλο παρά προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα. Πρόκειται για συμφωνία παράδοσης… Κάτι που αρνήθηκαν να αποδεχθούν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ