Στο «πόθεν έσχες» του ξαδέλφου του πρωθυπουργού ποντάρει η ΝΔ

Στο «πόθεν έσχες» του ξαδέλφου του πρωθυπουργού ποντάρει η ΝΔ

Έχουμε στα χέρια μας ντοκουμέντα, λένε στελέχη της Πειραιώς

Μικρή ανακωχή στο μέτωπο των σκανδάλων για τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική να άλλαξαν την ατζέντα της επικαιρότητας, πλην όμως στην Πειραιώς είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν σύντομα στο προσφιλές τους θέμα: Τις δραστηριότητες και τα δάνεια της τεχνικής εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι αποκαλύψεις θα έχουν και συνέχεια.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν πειστεί, με βάση και τις ως τώρα αντιδράσεις από την πλευρά των άμεσα εμπλεκομένων αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του Αλ. Τσίπρα και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης. Ότι έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού και ως εκ τούτου θα συνεχίσουν να σκαλίζουν την υπόθεση προκειμένου φέρουν στο φως και νέα επιβαρυντικά ντοκουμέντα.

«Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας γκρέμισαν ό,τι είχε απομείνει από το περίφημο ‘‘ηθικό πλεονέκτημα’’ της Αριστεράς», ανέφερε κορυφαίος παράγων της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κόσμος κατάλαβε ότι οι κατά καιρούς διακηρύξεις του πρωθυπουργού και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής καθαρότητας και εντιμότητας ήταν… κούφια λόγια», πρόσθεσε.

Η παραπάνω εκτίμηση δεν είναι σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, στηρίζεται και σε συγκεκριμένα στοιχεία. Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στα χέρια της ευρήματα από μυστικές έρευνες που διεξάγονται όλο αυτό το διάστημα και οι οποίες δείχνουν ότι οι αποκαλύψεις έχουν επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως στο προφίλ του κ. Τσίπρα. «Για πρώτη φορά μετά το 2015 οι πολίτες δείχνουν να αμφιβάλουν για την ηθική ακεραιότητα του πρωθυπουργού», υποστηρίζουν.

Εκεί ακριβώς αποδίδουν και τον εκνευρισμό και τη σύγχυση στις απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ στα ερωτηματικά που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού. Καθώς επίσης και τους υψηλούς τόνους που υιοθέτησε το πρωθυπουργικό γραφείο έναντι της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι παράδοξο ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται αποφασισμένη να επιμείνει στο συγκεκριμένο θέμα. Προκειμένου -τι άλλο;- να φθείρει όσο γίνεται περισσότερο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος παρά τη φθορά που έχει υποστεί παραμένει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες δε από την Πειραιώς αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να δουν το φως της δημοσιότητας νεότερα στοιχεία από τις δραστηριότητες μέλους της ευρύτερης οικογένειας του πρωθυπουργού, τα οποία θα προκαλέσουν αίσθηση στην κοινή γνώμη και νέο γύρο συζητήσεων. Χωρίς να υπάρχει η σχετική επιβεβαίωση λέγεται ότι οι αποκαλύψεις θα αφορούν τον εξάδελφο του πρωθυπουργού Γ. Τσίπρα κι έχουν να κάνουν με τις δραστηριότητες του στις αραβικές χώρες.

Σε ανύποπτο χρόνο κορυφαίος παράγων της Νέας Δημοκρατίας έλεγε σε δημοσιογράφους ότι μετά τις εκλογές «θα πρέπει να εξετάσουμε με λεπτομέρεια το ‘‘πόθεν έσχες’’, ενδεχομένως και τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό του εξαδέλφου του κ. Τσίπρα».


Σχολιάστε εδώ