Iσπανία: Πυρκαγιά απειλεί το φυσικό πάρκο Ελ Εστρέχο- σε συναγερμό όλη η χώρα εξαιτίας του καύσωνα

Iσπανία: Πυρκαγιά απειλεί το φυσικό πάρκο Ελ Εστρέχο- σε συναγερμό όλη η χώρα εξαιτίας του καύσωνα

Mάχη για να θέσουν υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά, που απειλεί το φυσικό πάρκο Ελ Εστρέχο στην Ανδαλουσία, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ισπανίας. Το θερμόμετρο δείχνει πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, αυξάνει τον κίνδυνο για πυρκαγιές καθιστώντας ολη τη χώρα σε συναγερμό.

Αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά στην Punta Camarinal κοντά στην Tarifa στην επαρχία Κάντιθ, όπως δήλωσε η υπηρεσία πυρόσβεσης στην Ανδαλουσία σε μήνυμα στο Twitter.

Το φυσικό πάρκο Estrecho, φιλοξενεί δρυς, φελλό και άγριες ελιές, καθώς και πτηνά, όπως λευκοί πελαργοί, γύπες και γεράκια. Το πάρκο περιλαμβάνει την παραλία Μπολόνια, η οποία βρίσκεται τακτικά στις λίστες των καλύτερων παραλίων της Ισπανίας, λόγω της λεπτής λευκής άμμου και των κρυστάλλινωκ νερα.

Καλούνται οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν ριπές ανέμων που η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 55 χιλιόμετρα την ώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που το πάρκο απειλείται. Το 2008 δασική πυρκαγιά είχε καταστρέψει 5.000 στρέμματα του πάρκου και είχε αναγκάσει χίλιους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσίαυπηρεσία , ο καύσωνας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή εξαιτίας μιας θερμής μάζας αέρα που έχει φτάσει στη χώρα από την Αφρική.

Πηγή:+Φωτο: AFP


Σχολιάστε εδώ