Τέλος καλό, όλα καλά…

Με ικανοποίηση όλοι σε Αθήνα και Λευκωσία δέχθηκαν την απόφαση του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, που παρακάμπτοντας τις δικαστικές διαδικασίες αποφάσισε να προχωρήσει στην εκ νέου παραχώρηση του οικοπέδου που βρίσκεται απέναντι από το μετόχι της Μονής για την ανέγερση πρεσβείας και πρεσβευτικής κατοικίας της Ελλάδος.

Ο Νίκος Κοτζιάς έφτασε να κατέβει στην Κύπρο για την υπόθεση και μάλιστα να καταθέσει προσωπικά στο δικαστήριο, με αφορμή το γεγονός ότι το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί στην Ελληνική Δημοκρατία για το κτίριο της πρεσβείας το 2012 είχε δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για… αξιοποίηση. Η Μονή Κύκκου κινήθηκε νομικά ενα­ντίον αυτής της απόφασης και καθώς τμήμα του οικοπέδου παραχωρήθηκε προς πώληση σε εταιρείες ρωσικών συμφερόντων υπήρξε σοβαρή εμπλοκή.

Τελικά και υπό τον κίνδυνο Αθήνα και Λευκωσία να βρεθούν εκτεθειμένες σε μια διαδικασία και αντιπαράθεση που μόνο το εθνικό μέτωπο πλήττει, η Ι. Μ. Κύκκου έδωσε λύση, την οποία χαιρέτισε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ιεράς Μονής να σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, συνεισφέροντας ένα σημαντικότατο χρηματικό ποσό. Η αγάπη και η προσήλωση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου και της Ιεράς Μονής, της οποίας ηγείται, προς τη μητέρα πατρίδα συνιστούν ένδειξη πατριωτισμού και μέριμνας για τα συμφέροντα και την ευημερία του Ελληνισμού απανταχού»…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ