Ψάχνουν για κακοπληρωτές…

Ψάχνουν για κακοπληρωτές…

-Οι τράπεζες δεν έχουν καμία ευθύνη που έδιναν εκατομμύρια ευρώ δάνεια χωρίς κανέναν έλεγχο φερεγγυότητας;

Λίγο αργά θυμήθηκαν τα κυβερνητικά… λαγωνικά ότι πρέπει να εντοπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι το 20% εκείνων που έχουν προσφύγει στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και όπως έχει προαναγγελθεί, το πρώτο βήμα για την ανακάλυψή τους είναι το άνοιγμα 150.000 λογαριασμών δανειοληπτών.

Κατ’ αρχάς, υπόλογες για τη δανειοδότησή τους είναι οι ίδιες οι τράπεζες που τους έδιναν αβέρτα δάνεια χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο φερεγγυότητας και χωρίς να πάρουν τα μέτρα τους, εγγυήσεις κ.λπ. Και τώρα φορτώνουν τα φέσια στο κράτος και τον λογαριασμό τον πληρώνει ο ελληνικός λαός με τις ανακεφαλαιοποιήσεις, που έχουν κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ θα έπρεπε τον λογαριασμό να τον πληρώσουν οι ίδιες οι τράπεζες. Και να κυνηγήσουν τους δανειολήπτες που αποδεδειγμένα είναι κακοπληρωτές.

Αυτήν τη στιγμή, 150.000 δανειολήπτες έχουν ζητήσει να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη, το 1/3 των «κόκκινων» δανειοληπτών μπήκε σε ρύθμιση μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, 20.000 δανειολήπτες παραιτήθηκαν από την προστασία του ν. Κατσέλη μόλις έφθασε η ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής τους και το 20% του συνόλου των «κόκκινων» δανειοληπτών θα μπορούσε να πληρώσει κανονικά τις οφειλές του.

Τέλος, 13,1 δισ. ευρώ είναι τα δάνεια που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς νομικής προστασίας και 6,9 δισ. ευρώ τα δάνεια που βρίσκονται σε νομική προστασία και έχουν καταγγελθεί.


Σχολιάστε εδώ