Τρέμουν την οργή του Μαρινάκη…

Τρέμουν την οργή του Μαρινάκη…

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού μπάζει από παντού και όλοι… τρέμουν την οργή του Μαρινάκη…

Γιατί ο Μαρτίνς έκοψε τους τέσσερις…

-…Και ποιοι άλλοι ενδέχεται να ακολουθήσουν

Πέραν της επιστροφής του Τοροσίδη και τη διέψευση για το φερόμενο ενδιαφέρον του για τις υποθέσεις των Φράνκο Σολδάνο και Μπονγκάνι Ζουνγκού, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι η υπόθεση του Γουίλιαν Αράο ανήκει οριστικά στο παρελθόν, τα κεφάλια τεσσάρων ποδοσφαιριστών που ήταν και πέρυσι στο ρόστερ του Ολυμπιακού έπεσαν απότομα. Την αρχή έκανε ο Αλεξί Ρομαό και ακολούθησαν Μάριν, Τζούρτζεβιτς και Ένγκελς. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί τώρα.

Για τον Ρομαό φαινόταν εδώ και καιρό ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το γρήγορο τέμπο που θέλει να περάσει στην ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς. Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, να φτάσουμε στο διαζύγιο. Ο 34χρονος κόφτης, πάντως, παρότι την είχε μυριστεί τη δουλειά, δεν ήθελε να φύγει και το έδειξε μέχρι την τελευταία στιγμή εκφράζοντας έντονα παράπονα σε ανθρώπους της ομάδας που μιλούν την ίδια γλώσσα, και δη τους Καρεμπέ, Μοντέστο.

Με τον Μάριν η ιστορία ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Προικισμένος παίκτης, αλλά με πολλά θέματα συμπεριφοράς. Ιδιότροπος, γκρινιάρης, ασεβής συχνά πυκνά απέναντι σε προπονητές και συμπαίκτες. Του κατέστη σαφές ότι δεν έχει μέλλον και πρέπει να ψάξει άμεσα για ομάδα. Τα ίδια πάνω – κάτω ισχύουν και για τον Ούρος Τζούρτζεβιτς. Απογοήτευση για τις περσινές του παρουσίες, ενώ ακόμη πιο άσχημα έχει μετρήσει ο ατομισμός που βγάζει στο παιχνίδι του και το «εγώ» που μπαίνει σταθερά πάνω από την ομάδα.

Αναφορικά με τον Ένγκελς, για τον οποίο δαπανήθηκαν πέρυσι 7 εκατ., είχε μια αναιμική παρουσία στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, ενώ ανάλογη εικόνα έδειξε και φέτος. Και έδειχνε το παιδί ότι ήταν αλλού…

Όλα δείχνουν ότι ακόμα και μέσα στον Αύγουστο στο ρόστερ θα προστεθούν κι άλλοι παίκτες που είναι να μπούνε στην ενδεκάδα και να αναλάβουν, μάλιστα, πρωταγωνιστικό ρόλο. Κάτι που δεν αποκλείεται να αφήσει ανοιχτή την πόρτα των αποχωρήσεων…

√ Η ατάκα του Πέδρο Μαρτίνς «υπάρχουν κάποιοι που όντως δουλεύουν πολύ καλά και δεν είναι δυνατόν να μένουν στο τέλος τα λάθη που έκαναν άλλοι παίκτες» μετά το 0-4 από την Αϊντχόφεν έχει συγκεκριμένους αποδέκτες.

Για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο πως τα παιχνίδια με τη Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League αποκτούν οριακό χαρακτήρα. Και είναι αυτά που μπορούν όχι μόνο να φτιάξουν την ψυχολογία εντός κι εκτός των τειχών της ομάδας αλλά και να καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που θα κυλήσει ολόκληρη η σεζόν για τους Πειραιώτες.

Δύο πειστικές εμφανίσεις και μια πιθανή πρόκριση επί της ελβετικής ομάδας είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσει ο Ολυμπιακός σταθερότητα και ηρεμία, κερδίζοντας χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση το σoκ θα είναι τεράστιο, η πίεση άλλη τόση και οι συνέπειες απρόβλεπτες.


Σχολιάστε εδώ